SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Gün Müzik- Eğlence İptal

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt 16.Kiraz Kültür ve Spor Şenlikleri başladı. Şemdinli'de 11 askerin şehit edilmesi ve bu arada ilçedeki Ziraat Bankası lojmanının 3. kat balkonundan Ayşenur Şevval Halaşlar adlı 9 yaşındaki çocuğun düşerek ölmesi nedeniyle, şenliğin Cumartesi gecesi yapılacağı belirtilen müzik- eğlence programının iptal edildiği, Pazar gecesi programının ise yapılacağı bildirildi.

Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan şenliklerde açılış konuşmaları Güreş Sahası’nda yapıldı. Konuşmacılar, terör örgütünün Şemdinli'deki saldırısında askerlerin şehit olmasına da değinerek üzüntülerini bildirdiler.

Buradaki törene Vali Ulvi Saran, AKP Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan, Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürü Abuzer Duran, MEV Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, bazı sivil toplum örgütü mensupları ile bir grup vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, Hakkari’de 8 askerimizin şehit edilmesinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Saran, adına şenlik düzenlenen dalbastı kirazının ilçe ekonomisine büyük katkı sağladığını belirterek, “Ancak verilen rakamlara göre ilçede bin kişinin kayısı üretimi ile uğraştığı belirtiliyor. Yıllık rekoltenin 800 bin ile 1000 ton dolayında olduğuna baktığımızda kiraz üretiminin yapıldığı alanların dar kapsamda kaldığını görebiliyoruz. Bunun daha geniş alanlarda yapılması ve rekoltenin bugünkünün çok çok üstünde olması gerekmektedir. İl Özel İdaresi olarak kiraz üretimi yapacaklara yüzde 50 katkıda bulunmamıza rağmen kiraz üretiminin arzulanan yerde olmadığını belirtmek gerekir. İnşallah önümüzdeki yıllarda kiraz üretimi daha da iyi noktalara gelir” dedi.

AKP Milletvekili Öznur Çalık da yaptığı konuşmada, bu yıl 16.sı gerçekleştirilen Kiraz Şenlikleri'nin ilçe halkının birbirine kaynaşmasını sağlamada önemli bir işlevi olduğunu da belirterek, 8 askerimizin Hakkari’de şehit olmasının kendilerini derinden üzdüğünü, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.

Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan da konuşmasında, Kiraz Şenliği'nin ilçe yönetimi olarak kendileri içinde karne niteliği taşıdığını, bir önceki şenliklerden bugüne kadar ilçede neler yapıldığını bu ölçüde değerlendirildiğini belirterek, “ Bu yıl şenliklerimiz kapsamında yeniden düzenlenen Cumhuriyet Meydanı’nın açılışı yapılacak. Mobese devreye girecek, doğalgaz açılışı yapacağız. Ayrıca belki de 2.ve 3. Lig karşılaşmalarının bile oynanabileceği sentetik bir futbol sahamızı da bugün hizmete açacağız. Sahamızın ışıklandırma sorununu da çözebilirsek akşam maçlarını da oynayabileceğiz. İlçemizi yakından ilgilendiren Çat Barajı Sulama tesislerinin de yapım çalışmaları sürüyor. Adıyaman karayolu ile Yeşilyurt sınırında bulunan Beylerderesi Viyadükü’nün tamamlanmasıyla birlikte ulaşım altyapısı noktasında önemli bir gelişme sağlanmış olacak. Bunun yanı sıra köylerin altyapı ve üst yapı hizmetleri de sürüyor. 2010 yılının başarılı geçtiğini söyleyebiliriz” dedi.

Kaymakam Bulgan, ilçe ekonomisinin can damarlarından olan kayısıda en iyi verimin alınması için de büyük çaba gösterdiklerini belirterek, “İlçemizde 33 bin kiraz ağacından ürün alabiliyoruz. Bin üreticimiz kayısıdan geçimini sağlıyor. 800 - 1000 ton dolayında rekoltemiz mevcut. Bu yılki hesaplamalara göre 2 Milyon TL gelir bekleniyor” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk da yaptığı konuşmada bu yıl 16.sını gerçekleştirdikleri şenliklerde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda bazı hizmetlerin açılışını gerçekleştirecek olmalarının sevincini yaşadıklarını, çabalarının ilçenin daha yaşanabilir ve çağdaş kent olması yolunda olduğunu belirtti.

İstanbul Merkezli Yeşilyurtlular Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Zeki Akıncı da konuşmasında, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi şenliklere vatandaşların yeterince ilgi göstermemesinin kendilerini üzdüğünü, ancak dernek olarak kendilerinin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sosyal dayanışmanın en üst seviyelere yükselmesi için destek ve katkılarının süreceğini belirtti. Akıncı 8 askerimizin şehit olmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, “ Biz dernek olarak 18 yıldır Yeşilyurt’un tüm köylerini adeta ev ev dolaşıyoruz. Tüm insanlarımız bizleri kucaklıyor. Bunun tüm toplumumuza örnek olmasını diliyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından ilk olarak yeniden düzenlenen Cumhuriyet Meydanı’nın açılışı yapıldı. Ardından doğalgazın ilçeye gelmesi nedeniyle ilk açılışı da yapıldı. Buradan Yeşilyurt İlçe Emniyeti'ne gidilerek Mobese uygulamasının açılışı yapıldı.

Daha sonra Hıroğlu Mahallesi Adıyaman Caddesi Azapoğlu Sokak’ta Kapıdışı Sanat Grubu’nun gerçekleştirdiği Sanat Sokağı gezildi.

Taftacık Mevkii’nde eski YİFAŞ’ın yanında bulunan futbol sahasının sentetik hale getirilmesi nedeniyle açılışı yapıldı.

Bu arada, Şemdinli'deki saldırılan ve askerlerimizin şehit olması nedeniyle etkinliklerin müzik - eğlence bölümünün iptal edilmesine ilişkin öneriler de konuşulurken, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Cumartesi günkü müzik - eğlence programının iptal edildiğini bildirdi. Pazar günü Bülent Serttaş'ın katılacağı müzik- eğlence programının yapılacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız