SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Hamle Vali ve Başkandan

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:45:59
İlk Hamle Vali ve Başkandan
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından organize edilen iki gün sürecek Yeşilyurt Satranç Şenliği Büyükşehir Belediye arkasındaki MABESEM salonunda gerçekleştirildi. Yeşilyurt Satranç Şenliğine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 

Satranç Şenliğinde ilk hamleyi Vali Süleyman Kamçı ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yaparak yarışmanın startını verdi. Yarışmaya toplamda üç farklı kategoride 340 başvuru yapıldı. Yarışma 268 kişi ile başladı. 

Minikler, küçükler ve gençler olmak üzere üç farklı kategoride düzenlenen turnuva sonucunda sonunda birinciye notebook, ikinciye tablet, üçüncüye fotoğraf makinesi, dördüncüye mp4 çalar, beşinciye ise mp3 çalar hediye edilecek.

Satranç Şenliği açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı uğur Polat, “Çocuklarımızın zihinsel gelişimine katkıda bulunan bu zeka oyunu ile ilgili olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.  2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Yeşilyurt ilçemizde bulunan birinci sınıf öğrencilerimize 5.000 adet satranç takımı hediye ettik.  Bu yıl başlattığımız bir uygulamamızı her yıl devam ettireceğiz. Yine bugün düzenlediğimiz Satranç Turnuvasını da Ulusal ölçekte Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği’ne dahil ederek devam ettireceğiz. Bu güzel organizasyona teşriflerinden dolayı Sayın Valimize, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanımıza ve çalışanlarına, Türkiye Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy’a, bugün bu şenliğe katılan tüm veli ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, “Yeşilyurt Belediyemize yapmış olduğu bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum. Satranç oyunu çocuklarımızın zeka gelişimine katkı sunan, en iyi zeka oyunudur. Bugün burada gerçekleştirilen çocuklarımız ve gençlerimiz için önemli bir etkinlik. Sayın Başkanımız daha öncede okullarda öğrencilerimize satranç takımı hediye etti. Bugün de güzel bir organizasyon ile “Satranç Şenliği” düzenledi. Yeşilyurt Belediye Başkanımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız