SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk İftar Yemeği Belediyeden

A- A+ PAYLAŞ

İftar çadırında 1500 kişiye yemek.. Kağıt kebaplı ilk iftar yemeğini belediye karşıladı.. Ramazan ayı boyunca faaliyet gösterecek olan Dini yayın ağırlıklı kitap fuarının açılışı da yapıldı.

ÇADIRDA İFTAR..
Bir Dönem Soykan Parkı'nda, bir dönemde İnönü Kapalı Çarşı üzerine kurulan İftar Çadırı, bu yıl Belediye binası arkasındaki araç park alanına kuruldu.

Fuarcılık Şirketi Genel Müdürü Ahmet Özbildirici, İftar Çadırı'nın daha geniş bir alanda kurulması düşüncesiyle bu yıl bu alanda çadırın kurulduğunu ve günde yaklaşık bin 500 kişiye yemek verileceğini ifade etti.

İftar Çadırı'nda Ramazan'ın ilk günü dolayısıyla iftar yemeğinin masrafını Malatya Belediyesi karşıladı. İftar çadırı'nda kağıt kebap, pirinç pilavı, çorba, ayran ile hurma ikram edildi.

İftar Çadırı'nın açılışı nedeniyle ilk yemeği bir süre Belediye Başkan Vekili Fahrettin Eserdi ile İl Genel Meclisi eski Başkanlarından Bekir Çelik dağıttı. Eserdi ve Çelik ile bazı Belediye Meclis üyeleri ile görevliler de iftarlarını burada açtılar.

İftar yemeği almak isteyenler uzun kuyruk oluştururken zaman zamanda izdiham yaşandı.

İftar yemeklerinin giderlerini, hayırsever kişi ve kuruluşların karşılamakta oldukları, iftar yemeği vermek isteyenlerin Belediye Fuarcılık Şirketi ile irtibat kurması gerektiği belirtildi. Hayırsever iş adamlarının (0 422) 323 85 45 numaralı telefonu arayarak bu konuda gereken görüşmeleri yapabilecekleri kaydedildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, Ramazan'ın ilk günü İstanbul'da Yeşilyurtlular Derneği'nin iftar yemeğine davetli olması nedeniyle öğleden sonra İstanbul'a gittiği için, ilk gün programına katılamadığı öğrenildi.

KİTAP FUARI..
Bu arada Yeni Camii önündeki alanda kurulan ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ın il dışında olması nedeniyle katılamadığı 18.Kitap Fuarı'nın açılış törenine, AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Belediye Başkan Vekili Fahrettin Eserdi, Malatya Müftüsü Bekir Gerek, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, eski Belediyle Başkanlarından Seyhan Semercioğlu, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Abdulhadi Çekirdek, bazı belde belediye başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri,bazı vakıf, dernek ve oda başkanları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Kitap Fuarının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Fahrettin Eserdi, içinde bulunduğumuz bilgi çağında, bilgiye sahip olan, onu yerinde kullanan ülkelerin bugün Dünya'nın en gelişmiş ülkeleri konumuna geldiklerini belirtti ve "Bu yılki fuarımızda 1 'i il dışından olmak üzere 20 firma bulunmaktadır. Ramazan Ayı boyunca sabah saat 10.00'dan gece 22.30'a kadar açık kalacak Kitap Fuarında, vatandaşlarımız Dini yayınlar ve kırtasiye ürünlerinin yanı sıra yeni yayınlanmış kitapları da daha ucuza alma imkanına kavuşmuş olacaklardır."dedi.

Müftü Bekir Gerek'in yaptığı duanın ardından Kitap Fuarı'nın kurdelesi AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Belediye Başkan Vekili Fahrettin Eserdi, Müftü Bekir Gerek ve diğer davetliler tarafından kesildi. Daha sonra da açılışa katılan davetliler hep birlikte standları gezdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız