SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İlk İki Hedefinde Sapma Yok''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Orduzu Pınarbaşı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Kartal, takımın genel durumu, Orduspor maçı, ileriye dönük hedefleri, cezalı futbolcular ve rakip takımların durumları hakkında açıklamalarda bulundu. Kartal, Malatyaspor’un kaliteli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu belirterek “Bildiğiniz gibi bu kaliteli oyunculardan ikisi kadro dışı. Bülent’in sakatlığı yeni geçti. Takım beklenen hedefler doğrultusunda şu anda istenilen sıralamadaki yerinde olmadığından dolayı oyuncuların morali tam anlamıyla yerinde değil” dedi.

KARTAL'IN AÇIKLAMALARI..
Orduspor maçına değinen Kartal, rakiplerinin son 4 haftadır kaybetmediğini, Malatyaspor’un ise son 3 haftadır puanlar kaybettiğini anımsatarak “Bizim açımızdan zor bir dönemeç. Ama bu zorlukların üstesinden gelebilecek bir takımımız var camiamız kulübümüz taraftarımız var. Tüm hazırlıklarımızı Orduspor’u yenmek ve üç puan almak için yapıyoruz. Ordu maçında iyi futbol oynayarak kazanacağımızdan eminim” dedi.

Kartal, Malatyaspor’un başarısızlığının en büyük nedeninin ne olduğunun sorulması üzerine, futbolda 3T (Tespit, Teşhis, Tedavi ) olarak bilinen bir olgunun var olduğunu belirtip “Biz bunları kendimize göre yaptık. Geriye dönüp baktığımızda, hiçbir meslektaşımın arkasından ‘şöyle olmuş, böyle olmuş’ diye yorum yapmam. Onlar kendilerine göre iyi bir kadro yapmışlardır. Diğer arkadaşım kendine göre başarılı olmuştur, iyi çalışmıştır. Ama şu anda bazı sorunlarımız var; bu beni ilgilendirir. Geçmişte hocaların ne yaptığı değil, bundan sonra benim ne yapacağım önemli. Bundan sonra Malatyaspor’un başarısı için ne yapmalıyız, onu düşünmeliyiz” şeklinde konuştu.

Kartal, çözümün ne olduğun sorulması üzerine, “Çözüm noktasında rahatım. Bu takımın ileriye dönük hedefleri olan bir kulüp olduğunu biliyorum. Kadromuzun iyi oyunculardan kurulu olduğunu biliyorum. Ama bazı eksiklerimiz var: Bazı mevkilerde yoğunluk var; bazı mevkilerde alternatifimiz bile yok” karşılığını verdi.

Malatyaspor’un teknik heyet, futbolcular, yönetim kurulu, medyası ve taraftarıyla ekip olması gerektiğini anlatan Kartal, başarı isteniyorsa birlikte hareket etmenin şart olduğunu söyledi. Kartal, “Başarı istemiyorsak, her gün ‘İsmail Hoca yanlış antrenman yaptırıyor, futbolcular şöyle, yönetim böyle’ diyebiliriz. Çok şey bulabiliriz. Önemli olan bizim birbirimize sahip çıkmamız lazım. Başarı istiyorsak birbirimize destek olmalıyız” dedi.

Kartal, Malatyaspor’un başarısı için çaba harcadığını anlatırken “Buraya geldiğimde, kalacak yer konusunda, otel mi ev mi diye sordular. Evliyim, üç çocuğum var ama burada (Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri) yatıp kalkıyorum. Gece gündüz çalışıyorum; çalışmaya da devam edeceğim. Malatyaspor’un başarısı, kendi geleceğim ve kariyerim için buna mecburum. Bu yoldan beni kimse döndüremez. Hırslı, ilkeli ve adaletli bir insanım” değerlendirmesini yaptı.

Kartal, bir başka soru üzerine, futbolcularına çalışmalarda hırslı ve arzulu gördüğünü, bunun da kendisini ümitlendirdiğini ve mutlu ettiğini söyledi.

Kartal, kadro dışı bırakılan Celil Sağır ve Şenol Yavaş ile ilgili Pazartesi akşamı kapsamlı, Salı sabahı kısa bir toplantı yaptıklarını, raporunu yönetim kuruluna verdiğini sözlerine ekledi. Kartal, raporunun olumlu mu olumsuz mu olduğunun sorulması üzerine “Bu konuda karar merci Sayın Başkan ve Yönetim Kurulu’dur. Kararı onlar açıklayacaktır” diye konuştu.

Kartal, Ordu maçı öncesi 2 kadro dışı bırakılan, 2 tane de cezalı oyuncu bulunduğunun belirtilmesi üzerine “Bir takım sahaya 11 kişi çıkıyor. Eksik oyuncuların bahanesini dahi yapmam” dedi.

Kartal, ilk yarının geride kalan maçlarında 10 puan hedeflediklerini belirterek “Gönül ister ki 12 puan olsun. Bunu başarırsak Allah’ın izniyle ikinci devre takımı çıkartırız” dedi.

Kartal, Malatyaspor puan kaybetmezken rakiplerin de kaybetmemesi üzerine işlerinin zorlaşacağını belirtti. Kartal “İyi bir kamp dönemi geçirip birkaç takviye yaparsak bu ligde çok şey değişebilir. İlk yarıda olduğu gibi bazı şeyler olmayacaktır. Başka takımlarda aynısını yapacak. Biz rakipleri yakalamak için elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız” dedi.

Kartal, “Gönül ister ki 4 maçın hepsini de alalım. Puanımızı 33 yaparız. Bu puanla da ikinci yarıda biz bu takımı çıkartırız. İkinci yarıda iyi bir kamp dönemi ve bazı takviyelerle de takımın daha iyi olacağına inanıyorum. İkinci yarıda kulüp de çok şey değişebilir. İlk yarıda olduğu gibi bazı şeyler olmayacaktır. Önümüzde 21 tane maç var. Bizimde 21 puanımız var. Bana göre 68 veya 69 puan bu lig de şampiyonu çıkartır, matematiksel olarak. Onun için bizim ilk ikide matematiksel olarak çıkma şansımız var. Oyuncularıma da bu yönde motivasyon veriyorum. Bizim şu anda ilk iki hedefimizden her hangi bir sapma yoktur. Bunu başaramazsak bile ilk 6’da çıkmaktır. Sonuçta tüm hedefimiz süper lige çıkmaktır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız