SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk İki Taksitin Süresinde Ödenmesi Önemli"

0
Güncellendi - 2017-05-12 17:15:55
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan’ı ziyaret ederek, Başkan Kalan ve üyelere 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili kanun hakkında bilgi verdi.

Ziyarette konuşan Poyraz, hem MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan’a hayırlı olsun demek hem de 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili kanun hakkında hatırlatma yapmak için böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. 6736 sayılı kanunun çok önemli olduğunu aktaran Poyraz, bu yüzden birçok Sivil Toplum Kuruluşunu ziyaret ederek, mükelleflere bilgi verdiklerini kaydetti. Kanunun geçtiğimiz yıl yürürlüğe girdiğini anımsatan Poyraz, bazı vatandaşların Kasım 2016 ayında ödemelerini yapmamaları nedeniyle kanundan yararlanma haklarının sona erdiğini ancak kanuna eklenen geçici bir maddeyle kendilerine son bir şans verildiğini vurguladı. 6736 sayılı kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam edilmesi için Mayıs 2017 ayında yapılması gereken ödemelerin büyük önem taşıdığını dile getiren Poyraz, “Zira 6736 sayılı kanundan yararlanabilmek için getirilmiş olan önemli şartlardan biri de ilk iki taksitin süresinde ödenmesidir. Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin peşin veya ilk iki taksit ödemelerini her hal ve takdirde 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Kanun kapsamında ilk taksitlerini Kasım 2016 ayında ödeyen mükelleflerimiz de ikinci taksit ödemelerini 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapacaklardır. İlk taksitlerini süresinde ödemeyen mükelleflerimiz ise ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini Mayıs 2017 ayında ödemedikleri takdirde kanundan yararlanma hakkını kaybedeceklerdir. Özellikle birikmiş borçların ödenmesi ne büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerekir” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuyla ilgili MÜSİAD üyelerini bilgilendireceklerini söyledi.

Kanunun mükellefler için çok önemli olduğunu aktaran Kalan, kendilerine verdikleri bilgilerden dolayı Malatya

Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz’a teşekkür etti.

İha

[caption id="attachment_203137" align="alignnone" width="700"] MALATYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANI YUNUS POYRAZ, MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (MÜSİAD) MALATYA ŞUBESİ BAŞKANI HÜSEYİN KALAN’I ZİYARET EDEREK, BAŞKAN KALAN VE ÜYELERE 6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE İLGİLİ KANUN HAKKINDA BİLGİ VERDİ. (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)[/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız