SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk İnceleme Buğday Pazarı'nda

0
Güncellendi - 2016-08-12 23:05:09
İlk İnceleme Buğday Pazarı'nda
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey’in şehir dışına taşınması için talepte bulunduğu ve destek istediği ‘Buğday Pazarı’nda incelemelerde bulundu.

Başkan Polat, “Organize Sanayi Bölgesi, Yeni Sanayi ve Özsan Sanayi Siteleri, Buğday Pazarı, Hal Binası bizim sınırlarımızda, çarşılarımızın ve pazarlarımızın sıkıntılarını çözüme kavuşturmak bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır” dedi.

Başkan Yardımcılarından Mehmet Güner, Mehmet Çınar ve Meltem Kavuk ile birlikte ‘Buğday Pazarı’nda incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Zahireciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Karabulut, mahalle muhtarları ve buğday pazarı esnafları karşıladı.

KARABULUT, “GÜZEL VE TEMİZ ALANLARDA HALKIMIZA HİZMET VERMEK İSTİYORUZ”

Ziyaretinden dolayı Belediye Başkanı Polat’a teşekkürlerini sunan Zahireciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Karabulut, “Biz 130’a yakın esnaf arkadaşlarımızla birlikte gerekli mercilere dilekçe verdik, dükkân istedik. Çalışmalar yapıldı bize ‘Siz TOKİ ile muhatap olun, TOKİ yapsın’ denildi. Bize Hal Binası içinde 143 dönümlük yer ayrıldı, sadece biz değil, mobilyacılar, ayakkabıcılarda yer verildi burada, daha sonra Şire Pazarı ve Köy Garajı düşünüldü bunların hepsi buralarda yapılacaktı. Ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi aradan çıkmak istedi. Bize ‘Siz kooperatif kurun, TOKİ ile görüşün, TOKİ yapsın’ denildi. Buna esnaf arkadaşlarımız sıcak bakmadı. Biz orda yer istiyoruz. Kooperatif aracılığıyla değil de devlet eliyle yapılmasını istiyoruz. 250 metrekarelik dükkânlar istiyoruz. Kamulaştırma yapılıp ücretini ödeyip dükkân sahibi olmak istiyoruz. Şu anda bulunduğumuz alanda bu şekilde yapıldı ve hiçbir sorun yaşanmadı, aynı şekilde bir uygulama bekliyoruz. Bizler temiz, hijyenik ve güzel alanlarda hizmet vermek istiyoruz. Belediye Başkanımıza da bizi dinlediği ve sorunlarımıza çözüm bulacağı yönündeki samimi sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZBEY, “ESNAFLARIN SIKINTILARINA DUYARSIZ KALMAYAN BAŞKAN POLAT’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Buğday Pazarı ve Şire Pazarının şehir dışına taşınması için Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’tan desteğini yineleyen Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ise, “Gelişen ve büyüyen Malatya’ya yakışmadığını düşündüğümüz arasanın taşınması noktasında Başkanımızla görüştük. Görüşmemiz üzerinden daha 24 saat geçmeden Başkan Yardımcılarıyla birlikte bizi ziyaret ederek esnaf kardeşlerimizi dinleyen, ilettiğimiz sorunlara çözüm bulmak için çaba sarf eden Yeşilyurt Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Malatya’nın sorunlarına duyarlı yaklaşımı bizi mutlu etmektedir. Malatya’nın ekonomisinin can damarı olan Şire ve Buğday Pazarının gelişimine, vatandaşların rahatça girip çıkmaları için gerekli olan şartların yerine getirilmesi için hep birlikte gayret edeceğiz, başkanımızın da bu konuda her türlü desteği göstereceğine inanıyorum. Bizim uzun vadede Malatya Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinden isteğimiz, Malatya’ya yakışmayan bu iki pazarımızın acilen kaldırılmasıdır. Burada trafik, yol, ulaşım, elektrik ve su sorunu had safhada. Pazara araçların giriş ve çıkışlarının düzenli olması için yeni bir uygulama gerekiyor. Malatya ve esnaflarımıza yakışan alanlarda halkımıza hizmet vermek istiyoruz” dedi.

BAŞKAN POLAT, “ESNAFLARIMIZIN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMAK İÇİN ÇABA SARFEDİYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret eden Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve Yönetim Kurulu Üyelerinin “Buğday Pazarının şehir dışında uygun yere taşınmasını istiyoruz, sizin desteklerinizi bekliyoruz” talebine Başkan Polat jet hızıyla cevap verdi. ‘Buğday Pazarı’nın taşınması talebine cevap vermek için incelemelerde bulunmak üzere ekibiyle birlikte ‘Buğday Pazarı’na giden Başkan Polat burada yaptığı konuşmada, “Bizler ‘bugünün işini yarına bırakma’ hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı yapmaya gayret ediyoruz. ‘Buğday Pazarı’nın taşınması noktasında bizim desteğimiz istendi, imkânlarımız ölçüsünde neler yapabiliriz, bunları incelemek ve bir çalışma yapmak üzere bugün buradayız” dedi.

BAŞKAN POLAT, “MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ VE ESNAFLARIMIZLA GÖRÜŞMELER YAPACAĞIZ”

Başkan Polat, “Ticaret Borsası, Zahireciler Esnaf Odası ve Buğday Pazarı Yönetiminde bulunan kıymetli kardeşimle hep birlikte konuşarak, görüşerek bize iletilen sıkıntıları çözmek için gayret sarf edeceğiz. Ben kendi ekibime gerekli talimatları verdim, buradaki esnaflarla yeniden görüşülecek ardından Malatya Büyükşehir Belediyemiz ile de bir görüşme yapılarak burayla ilgili bir çalışma yapılacak” dedi.

Tek amaçlarının millete hizmet olduğunu hatırlatan Başkan Polat, “82 mahallemize eşit seviyede hizmet götürüyoruz. Organize Sanayi Bölgesi, Yeni Sanayi ve Özsan Sanayi Siteleri, Buğday Pazarı, Hal Binası bizim sınırlarımızda, çarşılarımızın ve pazarlarımızın sıkıntılarını çözüme kavuşturmak bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır” dedi.

Esnafları tek tek dinleyen Başkan Polat, kendisine iletin sorunların çözüme kavuşması için Malatya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer kurumlarla irtibata geçeceğini ifade etti. Esnaflar ise sorunlarına duyarsız kalmayarak kendilerini dinleyen ve sorunlarına çözüm bulmaya çalışan Başkan Polat’a teşekkür ettiler.

Bülten

hacıuğur

hacıuğur

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • yavuz (7 yıl önce)
    Bu başkan reklamını iyi yapıyor gördüğüm kadarı ile tek başarılı olduğu konu bu gülmek trübün e oynamak dinleyip oralı olmamak. Sevgili başkan millet o kadar saf değil çalış biraz 2 yılda bir bostanbaşını bitiremedin neyin reklamını yapıyorsun aklı başında bir icraatınız var mı.
    0
    0
    Yanıtla