SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk İş 'Dijital Arşiv'..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği bünyesinde kurulan Kent Arşivi ve Araştırmalar Merkezi ile Yazıişleri Müdürlüğü tarafından Malatya'nın en eski gazetesi Görüş Gazetesi'nin arşivi dijital ortama aktarıldı.

Görüş Gazetesi'nin 36 yıllık arşivinin dijital ortama aktarılması nedeniyle Valilik'de bir program düzenlenip, CD'ler gazetenin yetkililerine Vali Ulvi Saran tarafından teslim edildi.

Programda konuşan Vali Ulvi Saran, "Kültürel birikimlerimizi kayıt ve muhafaza altına almak, kültür ve sanat alanında Malatya'da daha ileriye gitmek alanına çalışmalar başlattık. Çok önemli bilgi toplama merkezi olan, arşiv ve dökümantasyon merkezi Kent Arşivi ve Araştırmalar Merkezi adı altında bir birim oluşturduk. Malatya'nın tarih ve kültür mirasına, sanat eğitimine ve folklor konusunda çalışmalar yapıyoruz. Çok olumlu bir seviyeye geldik. Binlerce kayıt toplanıp tahsis ediliyor. Bu konuda Beşkonaklar'da bir yer tahsis edildi. Amacımız, Malatya'nın hafızasını geçmişini gelecek nesillere kayıtlı devredebilmektir. Bu manada çalışmalarımızı yürütürken, Malatya'nın önemli gazetelerinden Görüş Gazetesi'nin 1974 yılından başlayarak 2009 yılına kadar olan bütün sayılarını derleyip toplayıp elektronik ortama aktardık. Derli toplu CD haline getirdik" dedi.

Görüş Gazetesi Yazıişleri Müdürü Celal Yalvaç ise bu konuda yapılan çalışmadan dolayı teşekkür etti. Celal Yalvaç, kendisinin bütün arşivlerini de Valiliğe verebileceğini kaydetti.

Görüş Gazetesi çalışanlarından Selahattin Gökatalay ve Levent Barış'ın da katıldığı programda, Görüş Gazeteleri'nin dijital ortamdaki CD'leri Vali Saran tarafından Yazı İşleri Müdürü Celal Yalvaç'a verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız