SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Kayısılar Kale'den

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:04:28
İlk Kayısılar Kale'den
A- A+ PAYLAŞ
 
Dünya kayısı başkenti olarak nitelendirilen Malatya'da, Karakaya Baraj Gölü kıyısında olması dolayısı ile ılıman bir iklim yaşanan Kale ilçesinde yetiştirilen sofralık kayısılar pazara indi. 
     
Kent merkezinde manavların bulunduğu Sebze Pazarı'nda manavlık yapan Ömer Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayısı satışlarının başladığını, kayısının pazara henüz yeni geldiğini söyledi. 
     
Gelecek bir hafta içinde pazarda kayısı satışlarının artacağını ve yaygınlaşacağını kaydeden Aydın, bugün Kale ilçesinden gelen kayısıların kilogramı 2,5 liradan satıldığını ifade etti. 
     
Yavaş yavaş diğer ilçelerin mahsullerinin de pazara gireceğini anlatan Aydın, ''Yetkililerin açıkladıklarına göre bu sene kayısı çok. Satışlarımız normal. Yeni pazara girdiği için bir şey söylemek henüz erken'' dedi. 
     
Manavlardan İsmail Yıldız da sofralık kayısı satışına başladıklarını, ilk mahsulün pazara girdiğini belirtti. 
     
Kale ilçesinden gelen ürünlerin bugün ilk gün olmasına rağmen satışının oldukça iyi olduğunu kaydeden Yıldız, ''Fiyatlar biraz yüksek. İlerleyen haftalarda diğer ilçelerden de ürün geldikçe fiyatlar düşecek. Çünkü kayısı çok bu yıl'' diye konuştu. 
     
Yıldız, serada kayısı hasadının yapıldığı yönündeki haberlere de değinerek bu ürünlerin pazara gelmediğini anlattı. Yıldız, ''Kendileri yetiştirdi herhalde. Bir, iki ağaç kendileri denediler'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız