SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Kez 6 Puanlık Bir İş: 2-1

A- A+ PAYLAŞ

Lig A'da Süper Lige direkt çıkacak ilk iki takım arasında yeralabilme mücadelesi veren Malatyaspor, bu sezon zirve mücadelesindeki bir rakibi karşısında "ilk kez" galibiyetle tanıştı ve altın değerinde 3 puan aldı. Malatyaspor'un golleri Atilla ve Mehmet Budak'tan geldi. Yaklaşık 10 bine yakın taraftarın izlediği karşılaşmada, her iki takım da mücadele ve futbol açısından "vasatı" aşamazken, oyunun değişik bölümlerinde üstün gözüktüler. Karşılaşma öncesi, maraton tribününe taraftarlar hafta içerisinde bir yayınevinde yaşanan vahşeti kınamak için "Terörü Lanetliyoruz" yazılı pankart asarken, Malatyaspor takımı sahaya "Aşı Haftası ile ilgili" bir pankartla çıktı ve D Spor Kanalı'nın 20 dakikalık bölümünü şifreli, kalanını da açık olarak naklen yayınladığı görüntülere bu detaylar yansıdı. Karşılaşmanın son saniyelerinde rakip takımın attığı ve hakemin geçerli saymadığı gole itiraz eden konuk takım teknik heyeti ve futbolcularının itirazları sürerken, kulübün başkan vekillerinden Nadir Alataş'ın, Oftaş teknik direktörü Osman Özdemir'i yumruklayarak yüzünü kanatması, güne damga vurdu ve tepkilere yolaçtı.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Cem Deda, Baki Tuncay Akın, Serdar Akçer, 4. Hakem Berkant Mercanlı,

MALATYASPOR: Şenol, Serdar, Bülent (Dk. 46 Hakan Bayraktar), Ramazan, Atilla (Dk. 80 Alper), Senkerik, Johanson, Turgay, Hakan Söyler (Dk. 46 Aydın), Mehmet Budak, Serkan,

YEDEKLER: Yk. Emrah, İlhan, Hakan Bayraktar, Ulaç, Alper, Engin, Aydın,

G.BİRLİĞİ OFTAŞ: Ferhat, Orhan (Dk. 72 Bülent Karaman), Remzi, İlhan, Murat, Gökhan, Serkan, Çağatay, Cemal, Ümit (Dk.64 Cem), Bülent Kocabey (Dk.70 Kemal),

YEDEKLER: Yk. Şener, Cem, Kemal, Kenan, Doğa, Bülent Karaman,

GOLLER: Dk. 24 Atilla (penaltı) ve Dk. 68 Mehmet Budak (Malatyaspor), Dk. 30 Çağatay.

SARI KARTLAR: Şenol, Ramazan, Turgay, Hakan Söyler, Serkan Bensol, Aydın Kuzu (Malatyaspor), Orhan, Murat, Çağatay, Kemal, Bülent Karaman (Oftaşspor)

11. dakikada Ramazan soldan Serdar'ı kaçırdı. Bu futbolcu Bülent Akın'ı gördü. Top Bülent'in gerisine düşünce, arka taraftaki Serkan Bensol vurdu, çok üstten aut.

14. dakikada Serdar Samatyalı kornerle durduruldu. Atışı bu futbolcu kullandı. Gelen topu defans uzaklaştırdı.

18. dakikada Oftaşlı Bülent'in şutu autla sonuçlandı.

21. dakikada Turgay'ın cezaalanına gönderdiği topa dengesini kaybeden Atilla'dan önce çıkan Oftaş kalecisi iki hamlede önledi.

24. dakikada Hakan Söyler'in kaçırdığı Senkerik, cezaalanında Orhan tarafından yere indirildi. Hakem penaltı kararı verdi. Atışı Atilla vurdu ve golü kaydetti: 1-0

26. dakikada Malatyaspor atak geliştirdi. Serdar, Senkerik ve son olarak Atilla Birlik'ten Bülent'e gelen topa bu futbolcunun vuruşu aut.

30. dakikada Oftaş, serbest atıştan beraberliği sağladı. Turgay'ın rakibe müdahalesini hakem faul olarak değerlendirdi. Kullanılan atıştan gelen topa cezaalanında yükselen Çağatay, kafayla beraberliği sağladı: 1-1

34. dakikada Serdar'ın kale içerisine gönderdiği topa Hakan Söyler kötü vurdu, aut.

39. dakikada Serdar'ın cezaalanı dışından şutunda top kalecinin kontrolunda auta çıktı.

Hakem oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

45+1'de Ramazan'la soldan gelişen atağı Oftaş kornerle önledi. Kornerden sonuç yok. İlk yarı 1-1 kapandı.

Malatyaspor ikinci yarıya Bülent Akın'ın yerine Hakan Bayraktar'ı, Hakan Söyler'in yerine de Aydın'ı alarak başladı.

57. dakikada cezaalanının hemen önünde Aydın'ın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Serkan, Serdar'la paslaşarak kullandı. Serdar Samatyalı'nın plase vuruşunda top üst direkten döndü, defans uzaklaştırdı.

61. dakikada Serkan'ın atağı kornerle kesildi. Atışı Serdar kullandı. Gelen topa ön direkte Atilla uçarak kafayı vurdu, aut..

68. dakikada sol çaprazdan kazanılan faul atışını Serdar direkt kaleye gönderdi. Köşeden topa müdahale etmek isteyen kaleci topu kaçırınca hemen önünde bulunan Mehmet Budak topu kaleye gönderdi: 2-1

73. dakikada Oftaş'un kazandığı korner atışını Kenan kullandı. Cem kafayı vurdu, az farkla aut.

80. dakikada Malatyaspor'da Atilla'nın yerine Alper oyuna dahil oldu.

85. dakikada Oftaş atağında orta alandan sağ kanada çıkarılan topu Bülent Karaman kontrol etti. Kaleci Şenol kaleyi terketti. Bülent aşırtma bir vuruşla topu boş kaleye göndermek istedi, ancak az farkla yandan auta çıkarken, tribünler rahat bir nefes aldı.

87. dakikada Malatyaspor atağında Serdar soldan cezaalanına girdi, çaprazdan vurdu. Aut.

Hakem oynanmamış süre olarak 4 dakikayı işaret etti.

90+4. dakika oynanırken tribünler şok görüntüler yaşadı. Geriden gelen topa Turgay'la birlikte çıkan Bülent Karaman, Turgay'ın omuzuna basarken diğer eliyle aldığı topu ikinci kez eliyle düzeltti, aşırtma bir vuruşla ağlara gönderdi. Tribünler "elle müdahaleyi" farketmezken, hakem Cem Deda, golü geçersiz saydı ve Malatyaspor'un atışıyla oyunu başlattı. Kısa süre sonra da bitiş düdüğünü çaldı ve Malatyaspor'un 2-1 galibiyetini ilan etti.

Bitiş düdüğünden sonra saha karıştı, "çirkin görüntüler" yaşandı.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız