SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Kez Duyduk!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:55:12
A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi, mahkum eşlerinin sorunlarını araştırırken, mahkumların cezaevi yönetimine günde 5 TL. ödemelerine şaşırdılar.

Malatya İl Genel Meclisi haziran dönemi toplantısı İl Özel İdaresi Salonu’nda Naci Şavata’nın başkanlığında sürdürüldü.

İl Genel Meclis üyesi AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ile Meclis Üyeleri Mehmet Şireci, Nuri Karadaş, Derviş Demirkol, Ömer Altuntaş ve Veysel Yaşar’ın Meclis Divanına sunduğu önergede, mahkum eşlerin sorunları, yaşadıkları sıkıntıların araştırılması istendi. Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyon Başkan Nuri Karadaş başkanlığındaki komisyon üyeleri konuyu araştırarak meclise rapor sundu. Raporda şu tespitlere yer verildi:

“Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü'nde mahkum eşleri ile yaptığımız toplantıda mahkum eşlerinin problemleri aşağıda belirtilmiştir.

Cezaevi Müdürlüğü'nce mahkumlarda günde 5 TL. ücret istenmesi, mahkumlarda maddi açıdan çok büyük sıkıntılar oluşmaktadır. Eşlerinin mahkum olmasından dolayı, iş ararken işverenlerin iş konusunda kendilerine sıcak bakmadıkları, mahkum çocukların dış ortama çıktıklarında babalarının mahkum olmalarından dolayı diğer çocuklar tarafından dışlandıkları, Belediyenin ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü tarafından mahkum eşlerine verilen yardımın geçim sıkıntısını gideremediği, bazı mahkum eşlerinin küçük çocuklarının olmasından dolayı iş bulsalar bile çocuklarına bakacak kimse olmadığından işe gidemedikleri belirtilmiştir.”

Meclis üyelerinin çoğu, Cezaevi Müdürlüğü'nce mahkumlardan günde 5 TL. ücret istenmesini ilk kez duyduklarını ifade ederek, şaşkınlıklarını dile getirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız