SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Kez Kurulmuyor!"

A- A+ PAYLAŞ
AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, NATO Füze Kalkanı radar sisteminin Malatya’da kurulması ve Malatya Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi konularında açıklamalarda bulundu. 
  
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Füze Kalkanı Siteminin radarının Akçadağ ilçesi Kürecik Köyüne kurulması hakkında "Bu NATO konsept kararıdır. Biz eğer NATO içerisinde faaliyet gösteren bir ülke isek, NATO içinde bulunmanın Türkiye'nin menfaatleri için Türkiye hükümetleri bu karara imza atmışsa, NATO eğer bir yerde radar kuracaksa, bu radarın komuta merkezinde Türkiye bulunacaksa, elbette radarın kurulmasında bir sakınca yoktur. Çünkü radarın komuta merkezindeki karar komitesinde bizim komutanlarda varsa, bundan bir endişe duymamak gerekir. Hükümetimiz bu konuda en üst düzeyde ve en geniş katılımıyla istişarelerde bulunmuş ve alınabilmiş en iyi kararın alındığını düşünüyorum. Bu konuyla ilgili olarak uzun süren müzakereler yapılmıştır. Nihai olarak füzelerin değil, sadece radarların Türkiye'de kurulmasına karar verilmiştir. Zaten NATO'nun radarları Türkiye'de ilk kez kurulmuyor. Şuana kadar bir radar nasıl işlev görüyorsa, bundan sonrada bir radarın kurulması ile ne Türkiye büyük bir tehlike içerisindedir, nede abartıldığı kadar siyasi arenaya çekilecek bir konuda değildir. Çünkü bu gerçekten ülke güvenliğini ilgilendiren bir meseledir. Bütün güvenlik unsurlarını dikkate almadan, sadece siyaset malzemesi yapmak için eleştirmek veya İsrail kalkanıdır veya İran'ı vuracak popülist yaklaşımlarla bu meseleye yaklaşmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Gerçekten güvenlik bir bütünlük arz ediyorsa, bu bütünlüğün içinde radarın kurulması gerekiyorsa, o radarın kurulması gerekir" dedi.
  
Malatya Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili olarak da konuşan AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, daha verimli çalışması için şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesine karar verildiğini belirterek, fabrikanın özelleştirilmesini ardından 5 yıl süre ile çalıştırılması hususununda da şartnameye madde konduğunu söyledi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız