SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Kez Malatya'da Düzenlenecek"

0
Güncellendi - 2016-02-21 16:43:21
A- A+ PAYLAŞ

Global Game Jam 2016 Malatya etkinliği, 29-31 Ocak 2016 tarihleri arasında ilk kez Malatya'da düzenlenecek.

Global Game Jam 2016 Malatya İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve İnönü Üniversitesi Bilgoritma Topluluğu tarafından, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, Yeşilyurt Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği(TOGED), Malatya Park, Büyük Baharatçı, World Teknoloji, NASA Bilgisayar, Akranlar Süpermarket ve Bowling Adası'nın destekleri ile Malatya'da ilk kez 29-31 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenecek. Bu etkinliğe şehir içi dışı, öğrenci ve sivil yaklaşık 200 civarı katılımcının iştirak edeceği tahmin ettiklerini ifade eden Bilgoritma Topluluğu Adına Akademik Danışmanı Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz, “Bu katılım oranı ile ülkenin en geniş katılımlı GGJ etkinliğinin olması bekleniyor. Bundan sonraki yıllarda bu etkinliğin geleneksel hale dönüştürülmesi planlanıyor. Global Game Jam, dünyanın en geniş çaplı ve dünyanın her yerinde fiziksel olarak aynı ortamda ve aynı zaman diliminde gerçekleştirilen oyun geliştirme etkinliği olarak 2009 yılından itibaren her yıl düzenleniyor. Dünyadaki amatör ve profesyonel oyun geliştiricilerini birbirine bağlayan bu etkinlik, oyun geliştirmeye ilgi duyanların bir araya gelerek tecrübelerini paylaşmaları ve video oyunlarını kullanarak kalabalık bir topluluk içinde kendilerini ifade etmeleri fikrinden doğmuştur. Global Game Jam’de katılımcılar, etkinlik başlangıcında ilan edilen ortak tema üzerinde yoğunlaşacak ve hiçbir ön hazırlık olmaksızın o anda oyunlarını tasarlayacak ve bütün oyun geliştirme faaliyetlerini etkinlik süresinde yürüteceklerdir. GGJ 2015’te 78 ülke ve 518 ayrı bölgede 5438 oyun geliştirilmiş olup GGJ 2016’da88 ülke ve 590 ayrı bölgede katılımcıların daha fazla oyun geliştirecekleri tahmin edilmektedir” diye konuştu.

Global Game Jam etkinliğine katılmak isteyenlerin 29 Ocak 2016 saat 14.30’da etkinlik alanında açılacak kayıt masalarında saat 19.00’a kadar kayıt yaptırması gerektiğini ifade eden Kocamaz, Global Game Jam etkinliğinin açılışının ise saat 15:00’ te protokol konuşmalarıyla başlayacağını dile getirdi. Kocamaz, “Daha sonra Recontact: İstanbul oyununun yapımcısı ve MİAD (Malatyalı İş İnsanları Derneği) İnovasyon Komisyonu Başkanı Simay Dinç’in ‘Dijital Sanat’ konulu söyleşisi olacak. Bu söyleşide Dinç, dijital sanatla birlikte, oyun yapımındaki süreçleri ve tecrübelerini aktaracak. Global Game Jam 2016 Malatya, İnönü Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek. Etkinlik 48 saat süreceği için katılımcıların yiyecek, içecek ve konaklama gibi ihtiyaçları karşılanacak. Katılımcılara keyifli bir oyun geliştirme ortamı sunabilmek için etkinlik alanında çeşitli eğlence aletleri ve sportif faaliyetler için ortam sunulacak. Ana etkinliğin yanı sıra 30 Ocak 2016 Cumartesi saat 17.00’de bir alt etkinlik olarak 'Cosplay' yarışması da düzenlenecek. Ana etkinlikten bağımsız olarak katılına bilen bu etkinliğe katılmak isteyenler istedikleri bir oyun veya çizgi film karakterinin kılığına girip onun gibi davranacak. Canlandırdığı karaktere en yakın kostümü tasarlayanlar ödüllendirilecek. Global Game Jam 2016 Malatya etkinliği sadece oyun programlama üzerine değil. Eğer oyun tasarımı yapabiliyorsanız, resim çizebiliyorsanız, bir müzik enstrümanı çalabiliyorsanız, oyun seslendirme için sesinize güveniyorsanız ve hatta hiçbir deneyiminiz olmasa bile sadece fikir vermek, takıma moral vermek için bile bu etkinliğe çekinmeden yerinizi alabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız