SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Kez Malatya'da Kurulacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:55:14
A- A+ PAYLAŞ
 
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, ihtisas üniversitesi kurulması planlanan İnönü Üniversitesi Tacan Kampüsünü gezdi. 
     
Fındıklı'nın Battalgazi ilçesindeki kampüs gezisine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da eşlik etti. 
     
Ziraat Fakültesi ile bazı meslek yüksekokullarını bulunduğu kısımlarla, kayısı araştırmalarının yapıldığı seraları inceleyen Fındıklı, burada yaptığı konuşmada, kendisine göre Malatya'da yapılan çalışmaların en heyecan verici kısmının burası olduğunu söyledi. 
     
Kampüse yakın zamanda 221 dönüm arazi katıldığını hatırlatan Fındıklı, ''Önümüzdeki günlerde de bu atış alanıyla ilgili çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Orada bize henüz daha 'yok' diyen olmadı ama gerek Genelkurmay, gerekse Milli Savunma Bakanlığımız da sıcak bakıyor. Bu işleri de çözeceğimizi ümit ediyorum'' diye konuştu. 
     
Buranın Malatya'nın ikinci bir üniversitesi olacağını dile getiren Fındıklı, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. 
     
Rektör Çelik de Malatya'nın büyüdüğünü belirterek, burada ikinci bir üniversiteye ihtiyaç olduğunu vurguladı. 
     
Türkiye'de birçok şehirde birbirinin kopyası olan üniversiteler kurulduğunu söyleyen Çelik, en kısa zamanda ziraat, su ürünleri ve bununla ilgili ileri teknolojilerin kullanıldığı tarım ve biyoteknoloji üniversitesinin ilk kez Malatya'da kurulacağını belirtti. 
     
Üniversitenin altyapısını da bunun üzerine kurmaya devam ettiklerini anlatan Çelik, üniversitenin bir kimliği olacağını ve tarihi bir yapısı olan ilçede Selçuklu mimarisinin modernize edilmiş şekliyle binaların yapılacağını ifade etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız