SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Kez Malatya'dan Taşındı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:47:12
İlk Kez Malatya'dan Taşındı
A- A+ PAYLAŞ

Türk Hava Kuvvetleri tarafından ilk defa Malatya’da gerçekleştirilen çalışma ile milli helikopter ATAK’ın yükleme eğitimleri başarıyla sonuçlandı.

MALATYA-KAYSERİ ARASI

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı (THKK)  tarafından milli helikopter ATAK’ın yüklenme eğitimleri Malatya’daki Tulga Kışlasındaki 2’nci Kara Havacılık Alay Komutanlığı ile Kayseri’deki Erkilet 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı arasında gerçekleştirildi.”

THKK tarafından yapılan yazılı açıklama da, “A400M ATLAS Uçağı 15 Nisan 2015 tarihinde 2’nci Kara Havacılık Alay Komutanlığında (Tulga/MALATYA) yüklemesi yapılan 2 adet T-129 ATAK taarruz tipi helikopterini 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına (Erkilet/KAYSERİ) başarıyla taşımıştır” denildi.

“BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Açıklamada, “İlk kez gerçekleştirilen ATAK taarruz helikopterlerinin ulaştırma görevi kapsamında milli helikopterimizin yükleme eğitimleri de başarıyla gerçekleştirilmiştir” ifadesine yer verildi. 

THKK’nın yaptığı açıklamanın sonuç bölümü şu şekilde; “Hacimli, ağır askeri araç ve malzemeleri uzak mesafelere daha hızlı ve etkin bir şekilde intikal edebilecek kabiliyete sahip stratejik ulaştırma uçağı A400M ATLAS, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ulaştırma kabiliyeti açısından ilave yetenek kazandırmıştır.”

5 ATAK MALATYA’DA 

Milli imkanlarla üretilen 5 ATAK taarruz helikopteri 5 Kasım 2014 tarihinde Malatya’daki 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nda konuşlandırılmıştı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından 10 Kasım 2014 tarihinde yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren ve Ankara Güvercinlik'te Kara Havacılık Komutanlığı'nda bulunan 5 adet ATAK helikopterinin 5 Kasım 2014 tarihinde konuşlanma yeri olan Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na intikal ettiği duyurulmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız