SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Kez Malatyalılarlayım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:33:38
A- A+ PAYLAŞ
Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, Malatyalı İşadamları Derneği 'nin (MİAD) aylık toplantısına konuşmacı olarak katıldı. İstanbul Bağcılar'daki Holiday INN Airport Hotel'de “Değişen Ekonomi Piyasaları ve 2012 Beklentileri” konulu toplantı yapıldı.
 
MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, toplantının açılış konuşmasını yaparak, "İşadamlarımızla rekabet gücünü artıracak ve ülkemizin 2023 hedefine başarıyla ulaşmasını sağlayacak bir vizyonu benimsedik. Yeni dönemimizde biz de Hedef  500 anlayışı ile iş dünyamıza katkı sağlayacak çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız." dedi.
 
Toplantıda konuşma yapan Mehmet Emin Karamehmet, ilk kez Malatyalılar'la bir arada olduğunu söyleyerek, bundan dolayı duyduğu heyecanı dile getirdi. Konuşmasını iki bölüme ayıran Karamehmet; birinci bölümde 2012 yılında Türkiye’deki ekonomik beklentileri, ikinci bölümde ise şahsi kanaatlerini anlattı. Konuşmasının ardından salondakilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Emin Karamehmet, medya sektörüne Özer Çiller'in zoru ile girdiğini söyledi. 
 
Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet'te sorulan sorular ve cevapları şöyle ; 
 
-Yaptığınız en büyük hatalardan biri nedir?
 
“Yaptığım en büyük hatalardan biri medya sektörüne girmek oldu. Çünkü çok riskli bir iş olduğunu düşünüyorum. Sizin hata olarak görmediğiniz bir iş ya da kullandığınız bir kelime bir başkası için çok büyük bir hata olarak yansıtılabiliyor.” 
 
-Turkcell’in Türk markası olarak geleceğini nasıl görüyorsunuz?
 
"Turkcell için çok çalışıyoruz. Türkiye için büyük bir marka olduğu da bir gerçektir. Turkcell’in Türkiye dışında birçok ülkede önemli bir marka olduğunu düşünürsek, Türk markası olarak kalması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Turkcell gittiği yere istihdam götürüyor, kalite götürüyor."
 
- Cari açık konusunda ne düşünüyorsunuz?
 
"Dış pazarlardaki potansiyeli görmeyen millet ilerleyemez. 1984 yılında Turgut Özal sayesinde dışa açılmaya başladık. Şimdi hangi ülkeye giderseniz gidin, Türkçe konuşanları, Türkleri ve oralardaki ticari ilişkileri görürsünüz. Bunlara ilave olarak cari açığımızın kapanmaya başladığını düşünürsek 2023 hedefi olan 500 milyar doları kat kat geçeriz.
 
- Lig maçlarının yayınlanabilmesi için sahibi olduğunuz Digiturk’un katıldığı ihalede sizde bizzat bulundunuz ve ihaleyi almayı başardınız. Şike olaylarından sonra çekilmeyi düşündünüz mü?
 
"İhalede benim özellikle bir katkım olmadı. Genel müdürümüz yetkisi dahilinde bu işi başarmıştır. Ben ise kendisine destek olmak adına orada bulundum. Şikede zararımız olduğu doğrudur. Ama iş dünyasında zarar ve kar olacaktır. Ama biz Digiturk olarak çekilmeyi düşünmüyoruz. Kümeden düşme konusunun yoğunlaştığı takım olan Fenerbahçe’nin ise düşmesini istemem.
 
- Kamu ile ilişkilerinizde nasıl bir denge oldu bugüne kadar? Yalnız mı bırakıldınız yoksa sahip mi çıkıldı?
 
"Dedemin bana bir vasiyeti vardı. Sakın siyasete bulaşma derdi. Böyle yapınca da doğal olarak yalnız kalıyorsunuz. Ben siyasete bulaşmıyorum ve taraf değilim. Ama taraf olmadığınıza inandırmanızda zor oluyor"
 
Mehmet Emin Karamehmet’e gecenin anısına teşekkür plaketini MİAD adına Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis ve Malatya’nın dünyaca ünlü kayısısını Tuna Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turan Tuna takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız