SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Kez Oruç Tutan Çocuklarla İftar

0
Güncellendi - 2017-05-29 20:28:14
İlk Kez Oruç Tutan Çocuklarla İftar
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayının manevi atmosferinin Yeşilyurt’un tüm yerleşim alanlarında aynı heyecanla yaşanması için mahallerde ‘Meydan İftarı’ düzenleyen Yeşilyurt Belediyesi, ilk iftar programını Melekbaba ile Taştepe mahallerinde ilk kez oruç tutan çocuklar için düzenledi. İftara katılan çocuklar ilk kez oruç açmanın ve Ramazan Ayının bereketini paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar.

ÇOCUKLARLA İLK İFTAR, İLK HEYECAN

Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi bahçesinde tertip edilen iftar programına Melekbaba ile Taştepe mahalle sakinleri ve ilk kez oruç tutan çocuklar yoğun bir katılım gösterdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, İl Müftüsü Ümit Çimen, İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman, Yeşil Yurt İnşaat Genel Müdürü Selahaddin Üzmez, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri,  Mahalle Muhtarı Ali Demir ile Özgürtepe Cami İmamı Bilal Çelik, çocuklarla birlikte aynı sofrayı paylaştılar.

İLK ORUÇLARINI BİR SOFRADA AÇTILAR, DÜNYA’DAKİ MAZLUM ÇOCUKLAR İÇİN DUA ETTİLER

Melekbaba Mahallesindeki Özgürtepe ile Merkez Camiinde Kuran’ı Kerim eğitimi gören ve ilk kez oruç tutan çocuklar için düzenlenen iftar programında Kuran-ı Kerim okundu, ilahiler seslendirildi. Dünya üzerindeki mazlum çocuklar için dua edildi. Çocuklar, Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen Nasrettin Hoca, Karagöz-Hacivat, Tuzsuz Deli Bekir oyunları ile iftar öncesinde keyifli vakit geçirdi.

NASRETTİN HOCA’DA TEKNOLOJİYE AYAK UYDURDU

Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ömer Konakçı’nın canlandırdığı Nasrettin Hoca tiplemesi her yaştan vatandaşın büyük ilgisini çekerken, oldukça eğlenceli geçen gösterisinin sonlarına doğru Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı sahneye davet eden Konakçı, genç tiyatrocuları da yanına alarak Başkan Polat ile selfi ( özçekim ) yaptı.

İL MÜFTÜSÜ ÇİMEN, “ORUÇ BİZLERİ ALLAH’A YAKLAŞTIRIYOR”

İl Müftüsü Ümit Çimen, Ramazan Ayının İnsanlık Âlemi için önemi üzerine bilgiler paylaştıktan sonra yaptığı konuşmada, “Yeryüzü insanlar için imtihan yeridir. Biz bu sınavda ahiretimizi hazırlıyoruz, ahirete inanan insanlarız, orayı düşünerek bu dünyayı yaşıyoruz. Allah sunduğu sayısız nimetlerle bizi sınava tabi tutuyor. Bu bir aylık zaman içerisinde; yılın diğer zamanlarında kaybettiğimiz, unuttuğumuz bazı önemli değerlerimizi kazanıyoruz. Cenabı Allah bir aylık dönemde hepimizi eğitime tabi tutuyor. Bir aylık Ramazan mektebine giriyoruz, Ramazan okulundayız. Dersimizin adı ise; Oruç, Oruç bizi yaratan, tek sahibimiz olan, sayısız nimetleri bize veren, nefes alıp vermemizi sağlayan yerlerin ve göklerin tek sahibi Rabbimizi hatırlatıyor. Allah ile aramıza giren bütün perdeler bu mübarek ayda kaybolup gidiyor. Oruç bizleri Allah’a yaklaştırıyor. O yüzden Ramazan ayı Cenabı Allah’a yakın olma mevsimidir. İlk kez oruç tutan çocuklarımız için bu özel programı tertip eden Yeşilyurt Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BAŞKANIMIZ VE EKİBİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLER”

Ramazan Ayının sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eden Mahalle Muhtarı Ali Demir ile Özgürtepe Cami İmamı Bilal Çelik ise, “Ramazan ayı ile birlikte oluşan manevi atmosferi anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor. Mahallelerimizde ilk kez oruç tutan çocuklarımız için böylesine anlamlı ve duyarlı iftar programı tertipleyen Yeşilyurt Belediye Başkanımıza, ekibine ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah kendilerinden razı olsun” dediler.

BAŞKAN POLAT, “ÇOCUKLARIMIZLA AYNI SOFRAYI PAYLAŞMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

İftara katılan mahalle sakinleri ve çocukların Ramazan Ayını tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Üç yıldır devam ettirdiğimiz Meydan İftarlarımıza her yıl olduğu gibi yine ilk kez oruç tutan çocuklarımız ile başlamanın huzuru içerisindeyiz. Çocuklarla yapılan ilk iftar, hem bizim için hem de çocuklarımız için çok anlamlı bir atmosfer oluşturuyor. İnşallah çocukların acı çekmediği, gözyaşı dökmediği, barış dolu, hayırlı bir ramazan geçiririz. Ramazan ayının her günü bir başka güzeldir. Hz. Muhammed (SAV)’in "Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş" olarak müjdelediği Ramazan-ı Şerif'e kavuşmanın huzuru içerisindeyiz. Ülkemizi, milletimizi, aile fertlerimizi birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan ayına kavuşturduğu için Cenabı Allah’a binlerce kez şükür duası ediyoruz” dedi.

BAŞKAN POLAT,“ÇOCUKLARIMIZI ORUÇ TUTMAYA TEŞVİK EDENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Yeşilyurt İlçesinde bir ay boyunca Ramazan ayının tüm güzelliklerinin hâkim kılınması için Meydan İftarları ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak Ramazan ayının feyzinden ve bereketinden daha fazla istifade edilmesini sağlamak,  ilçemizin en ücra noktasına kadar bu güzellikleri ulaştırmak için mücadele ediyoruz. Henüz erken yaşlarda oruç tutup Cenabı Allah’a yakın olma derdine düşen bütün çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Yemekten içmekten kesilerek Ramazan ayının manevi havasını yaşamayı tercih eden çocuklarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Bizlerde çocuklarımızın bu özel günlerinde yanlarında olalım, onların heyecanlarına ortak olalım istedik. Çocuklarımızı oruç tutmaya teşvik eden anne ve babalarımız ile cami imamlarımızı ayrıca tebrik ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

ÇOCUKLARIN İLK İFTAR HEYECANI GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

İftar vaktinin gelmesiyle kendileri için hazırlanan masalarda yerlerini alan çocuklar, akşam ezanının okunmasının ardından hep birlikte oruç açarken, yaşadıkları heyecan görülmeye değerdi. İftar programı sonrasında çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye edildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız