SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İlk Kez Zorlanıyorum..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, düzenlediği basın toplantısında, takımının genel durumunu ve Fenerbahçe maçını değerlendirdi. Doğan, ilk yarıyı en az 12 puanla kapatmalarının gerekli olduğunu, devre arasındaki takviyelerle ligin ikinci yarısına güçlü bir kadroyla gireceklerini söyledi.

Doğan, toplantısında şu görüşlere yer verdi:

* Oyun Anlayışında Düzelme Yok

“İyi sonuçlar alamadık. Oyun anlayışında belki gözükür bir düzelme yok, ama son 2 hafta içerisinde Çaykur Rizespor maçındaki ilk 45 ile Diyarbakırspor maçındaki 20 dakikadan memnunum. Takım oyununa alışkın oyunculardan kurulu değiliz. Zaman zaman oyundan kopuyorlar, genç oyuncular, bu profesyonel takım için bu ne kadar bağdaşır bilemiyorum ama pozisyon hataları yapıyoruz. Bazen duracağı yeri kaybeden oyuncular var. Bu bize pahalıya mal oluyor. Diyarbakırspor maçında 20 dakika takım oyunu seyrettik. Dışarıdan gol yiyeceğimiz zor gibi gözüküyordu. Oyuncularımdan, oyun disiplinine 90 dakika sadık kalmalarını istiyorum. Ama belirli bir dakikadan sonra oyun disiplininden kopuyorlar Futbolcuların üzerinde yılların alışkanlığı var. Maalesef temel yapıda büyük eksikliğimiz bulunuyor. Hala profesyonel takımda kademe ve pozisyon hatası konuşuyorsak, demek önemli eksiklerimiz var…”

* Küme Düşme Sorusunu Duymak İstemiyorum

“Sıkıntımız puan alamamak. İlk yarıda 12–15 puan alırsak, bu takıma hiçbir şey olmaz. Kimse paniklemesin. Tabiî ki yapacağımız takviyeler çok önemli. Malatyaspor düşer mi sorusunu pek duymak istemiyorum. Böyle bir şey olacağına inanmıyorum. Ama şu andaki durum rakiplerle aramızdaki farkının açıldığını gösteriyor. İlk yarı bitene kadar ne kadar puan toplarsak kardır…”

* Müdafaa da Forvet de Sıkıntılı

“ Müdafaamızda sıkıntımız var, ileride sıkıntımız var. Ligin en az gol atan takımıyız. Rize maçında çok basit bir gol yedik. Bağırmaktan sesimiz kısıldı; çıkın, önde basın, kenar oyuncuları karşılayın, geri çekilmeyin, dedik ama kötü sonuçların yarattığı psikolojik baskı, sanki 1 puan kurtaracakmış gibi, oyuncuların koruma içgüdüsüyle geri çekilmesine yol açtı. Bu bize pahalıya mal oldu. Toplantı yapıyor, futbolculardan bunları yapmamasını istiyoruz, ama bir yandan da zaman kaybediyoruz…”

* 2. Yarı Daha İyi Olacağız

“Malatyaspor’a bir şey olmaz. Bundan Eminim. Oyalamak için söylemiyorum. Takım disiplini ve oyununda belirli bir şablonda hareket edemiyoruz. Diyorlar Rize maçında yerinden kalkmadın. Kalkmama gerek yoktu, çünkü düzen işliyordu. İlk yarıda elimizdeki malzeme bu. Herkesin beklediği yapılacak takviyelerle kamuoyu 2. yarıda iyi bir Malatyaspor seyredecek. Hocalarımızı oyuncu izlemek üzere sağa sola gönderiyoruz…”

* Oyuncular Baskı Altında Eziliyor

“Şu anda futbolcu da çok sıkıntılı. Sonuçların baskısı altında eziliyor. Yapılacak bir şey yok. Mümkün oldukça onlara destek olacağız, çalışacağız. Zor bir dönemece girdik. İçerideki Diyarbakır ve Denizli maçlarını almamız gerekiyordu. Düze çıkacağımız dönemde bu maçları kaybettik. Önce Fenerbahçe, ardından Ankara, Beşiktaş ve Kayseri maçlarını oynayacağız. Bu şekilde devam edersek, işimiz çok zor…”

* İlk Kez Zorlanıyorum

“Antrenör olarak hayatımda ilk kez zorlanıyorum. Genç oyunculardan kurulu, tecrübe eksikliği olan bir takımız. Değişik takımlardan gelen oyuncuların belirli bir şablona oturmayışlarının sıkıntılarını yaşıyorum. Ömer gibi bir oyuncunun Rize maçı öncesi sakatlanması bizi sıkıntıya soktu. Bu oyuncularla devam edeceğiz. Geldiğim günden beri mücadele gücü arttı, ama takım oyununa uyum tam istenen seviyede değil…”

* Fenerbahçe Maçı

“Fenerbahçe çok önemli oyunculardan kurulu bir takım. Bu maçta patlama yapmamız lazım. Galibiyete ihtiyaç var. Alacağımız galibiyet oyuncular üzerinde özgüven sağlayabilir. 3 ihtimalli bir maç. İnşallah seyircimiz önünde biz kazanırız…”

* Türkiye Kupası

“Kadromuz kısıtlı. Ligde çıkış yapmamız lazım. Kısıtlı kadroyla lig ve kupayı bir arada götürmemizin zor olduğunu yönetim kuruluna söyledim. Şans vermediğimiz oyuncuları oynatmak ve takımı dinlendirerek oynatmak istiyorum, ama yönetimin bakış açısı önemli. Kupada gençlerle, belki PAF takviyesiyle, şans vermediğim oyuncularla devam etmek istiyorum. Bu benim fikrim. Ama yönetim kuruluna sunduktan sonra netlik kazanacak…”

* Sadece Forvet Suçlanamaz

“Malatyaspor’a takım olarak bakmaz lazım. Effa, son 2 sezonda 3 tane 15 dakika oynamış. Okan, 2. Ligde 1. Lig temposunun altına düşmüş. Taner 2. ligden gelmiş. 1. ligde topa kolay dokundurmazlar. Ama bunda onların suçu yok. Aynı zamanda en çok gol yiyen takımız. Takım oyunu her şeyden önemlidir…”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız