SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Kitap Kafe

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın ilk kitap kafesi olan Kitap Dünyası düzenlenen törenle hizmete girdi.

Kafe hizmeti de verecek olan Kitap Dünyası'nın açılışına Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, kriz ortamında Malatya'da 6 girişimcinin bir araya gelerek böyle bir yatırımda bulunmasını hem ekonomik hem de kültürel açıdan önemli olduğunu belirtti. Erkoç, İstanbulluoğlu Pasajı'nın bulunduğu bölgenin Sanat Sokağı ilan edilmesini istedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, kültürel hizmetlerin önemli olduğunu belirterek, bu gibi hizmetlerin artması temennisinde bulundu. Çakır, Malatya'da Sanat Sokağı açılması için çalışma yapacaklarını, ancak bunun nerede yapılacağının belli olmadığını belirterek,. İstanbulluoğlu Pasajı'nın da bu konuda değerlendirmeye alınacağını ifade etti.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, az okuyan bir toplum olunduğunu belirterek, Malatya'da böyle bir hizmetin sunulmuş olmasından dolayı kişisel olarak da çok mutlu olduğunu kaydetti. Okuyan ve yazan bir toplumun sıkıntılarını daha kısa sürede çözeceğini vurgulayan Vali Daşöz, herkesten kitap okumalarını istedi.

Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu da kültürel değerlere önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, Avrupa'nın yeniden Türklerin vereceği kültürel ve bilimsel hizmetlere ihtiyaç duyacak hale geldiğini kaydetti.

Yapılan açılış töreninden sonra davetliler Kitap Dünyasını gezerken, Sinanoğlu ise kitaplarını imzaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız