SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Konak Restore Ediliyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:56:46
İlk Konak Restore Ediliyor
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi'nin ilk hizmet binası olan Poyraz Konağı'nın restorasyonunun devam ettiği bildirildi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1928 yılında kurulan Battalgazi Belediyesi'nin ilk olarak ilçe merkezindeki Poyraz Konağı'nda hizmet vermeye başladığını, daha sonra belediyenin şimdi kullandığı hizmet binasına taşındığını belirtti. 

Poyraz Konağı'nın restorasyon işlemlerine başladıklarını ifade eden Gürkan, iki avlulu konağın bir avlusunu restore ettiklerini, ikinci kısmın restorasyon ihalesini de yaptıklarını söyledi. 

İşi alacak firmaya yer teslimini de yaptıklarını ifade eden Gürkan, 1890 yılında yapıldığı bilinen konağın Cumhuriyet'in ilanından sonra belediye hizmet binası, ardından da 1936 yılında ilkokul olarak kullanıldığını dile getirdi. 

İki avlu içerisinde havuzu bulunan konağın tarihi bir Malatya evi olduğunu anlatan Gürkan, ''İlçemizin ilk Belediye Başkanı Poyraz Bey'in adıyla anılan bu konağımızı restorasyonunun ardından belediyemizin Kültür Müdürlüğü olarak kullanmayı düşünüyoruz'' diye konuştu. 

Gürkan, şu ana kadar restorasyona 150 bin lira harcadıklarını, geri kalan işin de 180 bin lira tutacağını sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız