SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Maçta Avantajlı Olmalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:53:53
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor, Cuma günü İnönü Stadı'nda Hatayspor ile oynayacağı Play-off ilk maçının hazırlıklarına başladı. Bu arada, 20 Mayıs Salı günü Hatay'da oynanacak rövanş maça, Hatayspor'un cezası nedeniyle seyirci alınmayacağı, bunun da Yeni Malatyaspor için çok önemli bir avantaj olduğu bildirildi.

Sarı-kırmızılı takım, Play-off ilk maçında sahasında Hatayspor ile Cuma günü 16.30'da Malatya İnönü Stadı'nda karşılaşacak. Play-off'ta bir üst lige çıkmak isteyen sarı-kırmızılılar, Hatayspor maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Giresunspor karşılaşmasında ilk 11'de forma giyen futbolcular, yardımcı antrenör Sinan Alkış yönetiminde Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde yenileme çalışması yaparak, Nurettin Soykan Tesisleri'nde istirahate çekildi.

Giresunspor maçında oynamayan futbolcular ise TFF Antrenman Sahası'nda, teknik direktör Cafer Aydın yönetiminde çift kale maç yaptı. Çift kale maçta futbolcular beyaz ve siyah takım olarak ikiye ayrıldı. Fahri Tatan yönetimindeki siyah takım ile Coşkun Yılmaz yönetimindeki beyaz takımın mücadelesi nefes kesti. Teknik direktör Cafer Aydın, beyaz takımın formasını giyerek, çift kale maçta mücadele etti. Kıyasıya mücadeleye sahne olan çift kale maçın ilk yarısı 2-2 sonuçlandı. İkinci yarıda da nefes kesen mücadele devam etti. Karşılıklı şık gollerin atıldığı çift kale maç 8-8 sona erdi. Beyaz takım, mücadeleyi penaltı atışları sonrası 14-13 kazandı.

"İKİNCİ MAÇA AVANTAJLI GİTMEK İSTİYORUZ"

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Cafer Aydın, antrenman sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Play-off ilk maçından iyi bir sonuçla ayrılmak istediklerini ifade etti.

Aydın, kendi aralarında oynadıkları çift kale maçta şike yaptıklarını belirterek, "Biraz şikeye başvurduk. Can Doruk Çağlar’a penaltıyı kaçırmasını söyledim. Sağ olsun oda beni kırmadı. Penaltıyı kaçırdı. Hakemle ve Gökhan ile çok uğraştım. İnşallah böyle devam eder neşemiz. İnşallah final maçına kadar hem antrenmanlar hem de maçlar istediğimiz gibi geçer. Finalde de inşallah onu taçlandırırız" diye konuştu.

Play-off ilk maçında istedikleri sonucu alıp, ikinci maça avantajlı gitmek istediklerini dile getiren Aydın, "İki aşamalı maç olduğu için, ilk maçta ne kadar iyi skor alırsak ikinci maça da daha rahat ve özgüvenle gidiyorsun. Her geçen dakika senin lehine oluyor. Biz de seyirci ve saha avantajını kullanıp, ilk maçta burada avantajlı gitmek istiyoruz. Oradaki maçta seyircisiz oynanacak. O da bir avantaj bizim için. Kendi saha ve seyircimiz önünde ilk maçı çok önemli bir skorla bitirmemiz gerek" şeklinde konuştu.

"O BAŞARI BOŞA GELMEMİŞ"

Aydın, Giresunspor'u elde ettiği şampiyonluktan dolayı tebrik ederek, "Giresunspor maçında 14 bin taraftar stadyumdaydı. Bir o kadarda stat dışındaydı. Onlar hak etmişler bu işi. O başarı boşa gelmemiş. Muhteşem bir atmosfer vardı. Giresunspor taraftarlarını tebrik ediyorum. Maç başından, sonuna kadar  çirkin tezahürat etmediler bize karşı. Onları da tebrik ediyorum" diye konuştu.

Giresunspor taraftarının takımına gösterdiği ilginin aynısını kendi taraftarlarından da beklediklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, "Hatayspor maçına Malatya şehrini o stadyumda görmek istiyoruz. Taraftarlarımız maçın bitimine kadar bizi desteklemelerini istiyoruz. O mutluluğu, o sevinci maç bitiminde beraber yaşayalım. Centilmence ve sportmence bizi desteklesinler. Küfürsüz, hakaretsiz olması gerek bunların. Taraftarlarımız en kötü bir tezahüratında tekrardan sahamız kapanacak. Hem kendilerine hem de bize ceza vermiş olacaklar. O yüzden maçta 12. adam olarak arkamızda olsunlar. Finale giden yolda inşallah böyle şeylerle karşılaşmayız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız