SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Malatya'da Uygulanacak

A- A+ PAYLAŞ

Peyjaz 44 projesi kapsamında doğal ve kültürel varlıklarının mikro filmi çekilecek. Çekilen mikro filmlerden sonra haritalandırma çalışmasının da yapılacağı öğrenildi. 1 milyon 135 bin 674 TL hibe almaya hak kazanan proje, TÜBİTAK ve Malatya İl Özel İdaresi işbirliği ile hazırlandı.

İl Özel İdaresi tarafından Peyzaj 44 projesi hakkında yapılan açıklamada, "Malatya il ölçeğinde peyzaj karekter analizi ve turizm/rekreasyon açısından değerlendirilmesi kurumumuzca hazırlanarak TÜBİTAK'a sunulan bu proje yapılan değerlendirme sonucu 1 milyon 135 bin 674 TL hibe almaya hak kazanmış ve 22 Ekim 2009 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanmıştır" ifadelerini kullanıldı.

Bilgi sistemleri teknolojilerinden yararlanılarak gerçekleştirilecek Peyzaj 44 projesi ile Malatya'daki doğal ve kültürel peyzaj varlıklarının, yollar, arkeoloji alanları, tarihi eserler, sivil mimari, ender bitki örtüsü, ilginç manzaralar ve bunun gibi yerlerin tespiti, analizi, kaydı ve haritalanmasının yapılacağı vurgulandı.
Peyzaj 44 projesi hakkında daha sonra şunlar belirtildi:

"Uzaktan algılama tekniği kullanılarak arazi sınıflandirmasi, Uluslararası ve ulusal düzeyde peyzajın korunması, değerlendirilmesi ve izlenmesi ve ulusal düzeyde turizm-rekreasyon ile ilgili politikalar, yasal düzenlemeler ve yaptırımlara ilişkin kontrol listesinin oluşturulması sağlanacaktır. Malatya ili coğrafi bilgi sistemi projemize altlık oluşturacak "proje bilgi sistemi ( PBS )" oluşturulması, İl özel idaresi proje personelinin, kurumun oluşturacaği donanımlı bilgisayar laboratuvarinda eğitilmesi CBS yardımıyla belirlenecek doğal ve kültürel varlıklarımızın korunarak gelecek nesillere aktarılması için envanterin çıkarılarak bir bilgi bankası oluşturulması sağlanacaktır. Böylece Malatya ilini diğer illerden ayıran ve farklı kılan belirleyici etmenler ortaya çıkarılarak ilgili kurumlar tarafından değerlendirilmesi sağlanacaktır. Malatya İl Özel İdaresi olarak proje kapsamında elde edilecek verilerden, Stratejik plan, Çevre düzeni planı, Kırsal alan imar planı, Kıyı-kenar çizgisi çalışmalarında yararlanılması hedeflenmektedir. Malatya ilinin bu proje kapsamında TÜBİTAK tarafından Türkiye'de pilot il olarak seçilmesine ve diğer illere de model oluşturmasına karar verilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız