SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Mali Tatil..

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Mart ayında kabul edilen yasa ile gündeme gelen ve dünyada da bir ilk olduğu bildirilen "Mali Tatil" 3-20 Temmuz tarihleri arasında uygulanacak. Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Mustafa Bahadır Altaş (fotoğraftaki), bu dönemde Vergi dairelerinde "yapılacak- yapılmayacak" işlemlerle ilgili bilgi verdi.

Altaş, Salı günü başlayacak olan Mali Tatil ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Meslek camiamızın arzu ettiği Mali Tatil Kanunu (5604 Sayılı Kanun) 15.03.2007 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kabul edilerek 28.03.2007 Tarih ve 26476 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Uygulanması bakımından Dünya bir ilk olması nedeni ilede büyük bir önem ifade eden Mali Tatil uygulaması Yoğun iş temposu içerisinde bulunan Meslek mensuplarımızın çalışma hayatını olumlu yönde etkileyecektir.

Bu yıl ilk defa uygulanacak olan Mali tatil 03.Temmuz.2007 tarihinde başlayacak ve 20.Temmuz.2007 tarihinde sonra erecektir.

Mali Tatil Uygulandığı tarihlere denk gelen ;

-Vergi Dairelerine verilen beyannameler bildirimler ve ödemeleri,
-4447 sayılı İşsizlik Sigortası beyan bildirim ve ödemeleri,
-4857 sayılı İş Kanununa göre işverenlerce yapılması gereken, beyan bildirim ve ödemeleri,
-1479 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar beyan bildirim ve ödemeleri,
-2926 sayılı Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanununa tâbi sigortalıların, bilirim beyan ve ödemeleri,
-506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa tâbi işverenlerin, beyan, bildirim ve ödemeleri,

Mali tatilin bitiminden itibaren 7 gün içinde (27.Temmuz.2007 tarihine kadar)yerine getirilecektir.

Mali tatile rastlayan sürelere ilişkin tebligat işlemlerinde süre, malî tatilin son gününden itibaren işlemeye başlayacak.

Malî tatilin sona erdiği günü izleyen yedinci gün mesai saati bitiminde sona ermiş sayılacaktır.

Ayrıca Malî tatil süresince inceleme amacıyla defter ve belgelerin ibrazı talep edilmeyecektir.

Mali tatil uygulama süresinde Gümrük idareleri, il özel idareleri ve belediyeler tarafından tarh ve/veya tahsil edilen vergi, resim ve harçlarla ilgili beyan, bildirim ve ödemelere normal süresi içerisinde yerine getirilecektir.

Mali tatil sadece bildirim ve beyanların sürelerinin ertelenmesine yönelik olup Mükelleflerin mali tatil süresinde yasalarda öngörülen şekilde düzenlemesi gereken (Fatura, Fiş vb.) belgeleri düzenlemeleri gerekmektedir.

Meslek camiası olarak bu yıl ilk defa uygulanacak olan Mali tatil uygulamasının Mesleğimize İş dünyasına ve Ülkemize hayırlı olmasını dileriz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız