SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Mezun 'Hoca Hanımlar'

A- A+ PAYLAŞ

60’lı yılların başında Malatya merkezde kurulan kız öğretmen okulunun ilk mezunları, 1966'daki bu mezuniyetten 42 yıl sonra bir araya geldi.

Mezun olduktan sonra yolları ayrılan ve birbirlerini göremeyen sınıf arkadaşları 42 yıl sonra Malatya Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen buluşma birbirinden ilginç sahnelerin yaşanmasına neden oldu.

Arkadaşlarının isimlerini unutanlardan, el öpenlere, gözyaşı akıtanlardan sınıfta yapılan muzipliklere yapılanların anlatılması hem kahkahaların atılmasına hem de duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

İlk mezunlar adına bir konuşma yapan ve Nevide Argalıoğlu ile birlikte buluşmanın gerçekleşmesinde önemli rol oynayan Şengül Kuzucu yaptığı konuşmada, "Kız Öğretmen Okulunun mezunları olarak 42 yıl sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu buluşmanın temelini 2006 yılında attık ve geçen yıl da ilk toplantımızı yaptık. O toplantıya katılan 25 civarında arkadaşımızın da onayını aldıktan sonra dönem mezunu tüm arkadaşlarımıza ulaştık.

Sağolsunlar bizleri kırmadılar taa Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kastamonu gibi değişik vilayetlerden gelen arkadaşlarımız var. Bu ruh öyle bir ruh ki bunları kelimelerle anlatmanın mümkünü yok” diye konuştular.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız