SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Olacak, Bütün Bölgeye Hizmet Verecek

0
Güncellendi - 2017-05-03 04:35:36
İlk Olacak, Bütün Bölgeye Hizmet Verecek
A- A+ PAYLAŞ

  • MASKİ'den "Sağlıklı ve Denetimli Su", "Temiz Çevre" için önemli adım: Akredite Çevre Laboratuvarı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu yönetim başta olmak üzere kentsel ve çevre yönetiminin temel ihtiyacı olan Akredite Çevre Laboratuvarının kurulmaya başlandığını, laboratuvarın sadece Malatya’ya değil tüm bölgeye hizmet vereceğini açıkladı.

Malatya’nın içme suyunun kaynağından tüketiciye ulaşmasını sağlayan süreçte su kalitesinin bozulmasına yol açabilecek fiziksel ve biyolojik kirliliğe karşı kesintisiz bir denetim sağlamak için Akredite Çevre Laboratuvarı kurulum çalışmalarına başladıklarını ifade eden MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, çevre laboratuvarının sudan kaynaklanacak salgın hastalıkların önlenmesinde büyük rol oynayacağını vurguladı.

Laboratuvarın kuruluş çalışmaları, kapsamı ve yapılacak analizler hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, bölgede ilk olacak laboratuvarın kısa bir süre sonra hizmete gireceğini belirtti.

Özdemir, Akredite Çevre Laboratuvarı ile numune testlerinin konusunda uzman profesyonel ekiplerce yapılacağını, su numune analizlerinde güvenilir sonuçlar elde edileceğini ifade etti. Dr. Özdemir,  bu sayede Malatya’nın sahip olduğu kaliteli içme suyunu, musluktan akana kadar kalitesinden taviz vermeden halka ulaştıracaklarını kaydetti.

TÜRKAK ve uluslararası kuruluşlar nezdinde geçerli analiz yapacak

Akredite Çevre Laboratuvarı’nın, Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) akredite edilmesinin yanı sıra uluslararası kuruluşlar nezdinde geçerli olacak analizler yapacak düzeyde kurulduğunu belirten Dr. Özdemir, “Mevcutta zaten su analizi yapılıyor. Ama bu denli geniş ölçekli bu laboratuvar, Malatya ve bölge için gecikmiş bir yatırım. Çünkü sağlıklı ve insan merkezli bir çevre yönetiminin inşasında olmazsa olmaz bir kurum kimliğine sahip olacak. Malatya’nın ve bölgenin bilimsel çevre yönetimine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Hangi alanlarda analiz yapacak?

Akredite Çevre Laboratuvarı’nın analiz kapsamı konusunda da bilgi veren Dr. Özgür Özdemir, laboratuvardaki departmanların, başta içme suyu olmak üzere, atıksu, arıtma çamurları, yeraltı ve yüzeysel su ve yaprak analizi yapılabileceğini kaydetti.  Tüm bölgeye hizmet verecek laboratuvarın, TÜRKAK ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı akreditasyonu ile yüzlerce parametrede çevre analizleri yapılacağını belirten MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir,  büyükşehir statüsünden sonra yeniden yapılanan MASKİ’nin Akredite Çevre Laboratuvarı ile hem kurumsal anlamda büyük bir eksikliği gidereceğini, hem de Malatya’nın büyükşehir kimliğini güçlendirecek çevresel yönetime büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • vatandaş (6 yıl önce)
    yorumlara bakılırsa bır ekıp talımatla olumlu yorumlar yapmıs.kım oldukları onemsız.kendı fıkrı olmayan ınsanların degerı tartısılır.sadece tek bır gun malatya da gezın.yolların durumunu,su kesıntılerını gozlemleyın.bır yıldır ortalıkta kalan pıslıklere bakın.sonra maskı ne ıs yapıyor tekrar gozden gecırın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (6 yıl önce)
    Sayın Editör, Allah vere bu haberler doğru ola. Yoksa su konusunda yaşadığımız mağduriyeti maski dahil herkes biliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Osman (6 yıl önce)
    Gördüğümüz kadarıyla güzel işler de yapılıyor. Şimdi bu başarının üzerine çökmek isteyen birileri çıkıp sahiplenmek ister. MASKİ'ye bir sürü eleştirimiz var ama bu yatırımlara bakınca geleceğe yönelik güzel işler yapıldığını görmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Su Dostu (6 yıl önce)
    Bakıyoruz ki tüm içmesuyu şebekesi yenileniyor. Elbette bütün bu işler zaman alacak işler. MASKİye teşekkür ediyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (6 yıl önce)
    Geçtiğimiz Aralık ayında su kesintisi yaşandığı için MASKİ'yi yerden yere vurmuştuk. Ama bu haberlerden anladığımız kadarıyla ciddi yatırımlar yapıyorlar. Bunun için de hakkı teslim edip teşekkür etmemiz gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Günaydın (6 yıl önce)
    Sn. Maski yetkilileri merkeze 10 km ötede ÖZAL KÖYÜNDE delik deşik şebekeden saatsiz-vanasız tesisattan söğüt ağaçları sulanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (6 yıl önce)
    Allah rizasi icin actiginz yollari kapatin artik hasanvarolda oturuyoruz maski esti heryeri 2 aydir yollar berbat durumda normal yuruyemiyoruz arabalri siz dusunun evler balkonlar toz icinde kimin maskiyi aradim belediyeye top atti boyle belediyecilik olmaz yapmayin insanlara bunu 1 aydan fazla oldu icme suyumuz krecli akiyor yazilacak o kadar cok sey var ki..2 aydir yolu tarla gibi birakmanin hesabini bu halk sorar sizden insanlarla alay etmekten vazgecin
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (6 yıl önce)
    Güzel ve faydalı bir iş yapılmış.Emeği geçenlerin eline sağlık . Akredite çevre laboratuvarı suyun temizliğini denetim altına alacaktır.
    0
    0
    Yanıtla