SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlk Olmasına Rağmen..'

A- A+ PAYLAŞ

1. Malatya Film Festivali'nde Kavşak filminin festivale özel galası gerçekleştirildi. Gala sonrasında izleyicilerle söyleşi yapan ünlü oyuncu Güven Kıraç, Kavşak filminde en çok sevişme sahnesinde zorlandığını söyledi.

Malatya Park'ta düzenlenen kokteyl sonrası Avşar Sineması'nda festivale özel olarak Kavşak filminin galası gerçekleştirildi. Yönetmenliğini Selim Demirdelen'in yaptığı Kavşak filminin festivale özel galasına, filmin yapımcısı Türker Korkmaz, oyuncu Güven Kıraç, 1. Malatya Uluslar arası Film Festivali'nde Uzun Metraj Film Yarışması Ana Jürisi Yunanlı Kadın Oyuncu Katerina Moutsatsos ile Oyuncu ve sunucu Nehir Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Film gösteriminin ardından Kavşak filminin yapımcısı Türker Korkmaz ve oyuncu Güven Kıraç vatandaşlarla bir söyleşi gerçekleştirdi. Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Güven Kıraç, bir bayan izleyicinin "Kavşak filminde en çok zorlandığınız sahne neydi?" sorusuna, "Sevişme sahnesi. Çünkü ben jön değilim. Bizim başımıza böyle sahneler pek gelmez. Bu da hayatımdaki tek sahneydi. O beni biraz gerdi açıkçası. Bir de uzun uzun tanışmamızı anlattığım bölümde zorlandım. Aslında araba kazasından bahsettiğim ama
hiçbir şekilde söylemediğim. Cümlelerle kelimelerle ifade etmediğim sahne. Çünkü oradaki kelimeler aslında bana hiç yardımcı değildi. Ama metinde öyle kurgulanmıştı. Hiç size yardımcı olmayan kelimler kullanarak, hava durumunu anlatıyorsunuz ama ağlamanız lazım gibi düşünün. Biraz öyleydi. O beni biraz zorladı, oyuncu olarak itiraf etmek gerekirse. O sahnede yer yer tıkandığımı hissettim. O sahne için söylüyorum. Çünkü o sahneyi çekmeye gece 23.00'da başladık, sabah 04.00'te bitti. Çok fazla tekrar
aldık. Çok çeşitli hallerim var. Yorucuydu, kolay bir sahne değildi benim için" cevabını verdi.

SİZLERİN KARŞISINA NASIL ÇIKMAMAM GEREKTİĞİNİ BİLİYORUM"

Seyircinin karşısına nasıl çıkmaması gerektiğini bildiğini kaydeden Kıraç, "Değişik sinema türlerinden teklifler geliyor. Ama proje seçiminde özenli davranmaya gayret ediyorum. Bir önceki oynadığım projenin arkasından o projenin uzağında bir rol oynamaya dikkat etmeye çalışıyorum. Onun için seçimlerimdeki özen belki biraz bunu belirliyor. Bir de hep söylerim, bir oyuncu oynadıklarıyla değil birazda oynamadıklarıyla var. Karşınıza nasıl çıkmamam gerektiğini biliyorum. Nasıl çıkmam gerektiklerim de belki biraz benim şansım. Birazda sinemaya şanslı başladım Zeki Demirkubuz'un Masumiyet filmiyle sinemaya başladım. Öyle büyük bir filme başlayıp, adım attıktan sonrada bu yolculukta çok dikkatli yürüdüm. Hala da o dikkati ve özeni gösteriyorum. İlginize teşekkür ederim" dedi.

"SİNEMA FİLMİNE GİTMEDE BİR BALANS YOK"

Kıraç, söyleşinin son bölümünde, "Bence ticari sinema olmalı, mutlak suretle olmalı. Gerçekten Recep İvedik ve daha başka komedi filmleri hepsi olmalı, hepsine gidilmeli bunun aksini söylemek doğru olmaz. Benim sıkıntım hep şu oluyor; bir ticari filme 6 milyon kişi gidiyor. Bir sanat filmi dediğimiz bizim filmimiz gibi olan filmlere de, 6 kişi gidiyor. Yani bir balans yok. Ona da gidilsin elbet ama buna da gelinse keşke. Bu küçük bütçeli ya da özel hikayeleri, dertleri olan insanların yaptığı işlerde hiç
olmazsa kendilerini kurtarsınlar, bir sonraki adım atma enerjisini kendilerinde bulsunlar, yani batmasınlar, koydukları parayı çıkartsınlar. Başka bir şey istemiyor bu tip filmlerin yapımcıları. Bunu bizde çözmüş değiliz. Nasıl olacak bilmiyorum. Belki biraz daha ülke olarak her şey birbirine bağlı diye düşünüyorum. Meseleyi tek başına incelemekle çözemezsiniz. Birbirine bağlı bir zincir bu. Ülke olarak ne kadar ileri gidersek, daha çok okuyan, daha çok bilen, daha çok araştıran bir nesil yetişirde, bu
ülkenin nüfusunun çoğunluğunu yüksek tahsilli insanlar oluşturursa belki biraz daha sinemaya gitme kültürü de artar. Sosyo-ekonomik düzeyle ilgili daha refah düzeye gelirsek, daha çok para kazanırsa insanlar belki sinema onlar için bir lüks olmaz, bir ihtiyaç olarak belirir hayatlarında ve sinemaya giderler" şeklinde konuştu.

TÜRKER KORKMAZ: "BİZ BU KADAR DOLU SALONLARA GÖSTERİM YAPMADIK"

Filmin yapımcısı Türker Korkmaz ise Malatya'ya davet edilmelerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, "Filmi Malatya'ya davet eden festival yönetimine çok teşekkür ediyorum. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Biz bu kadar dolu salonlara gösterim yapmadık. Festivallerin hepsinde çok daha büyük salonlarda dolu gösterim yaptık ama maalesef gösterimde İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de birçok yerde gösterime girmemize rağmen toplamda 19 bin seyirci yaptık. O yüzden bu festivallere gittiğimiz zaman bu kalabalıkların hele de bu sonundaki söyleşilerde kalmanız gerçekten çok etkileyici" diye konuştu.
Öte yandan, Kavşak filminin festivale özel galası nedeniyle verilen kokteyle katılan Yunanlı Kadın Oyuncu Katerina Moutsatsos ve Oyuncu ve sunucu Nehir Erdoğan şıklıklarıyla göz doldurdular. Sevenlerinin büyük ilgisiyle karşılaşan güzel sanatçılar, hem gazetecilere poz verdiler hem de hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

BASIN TOPLANTISI..
Bu arada Kavşak Filminin yapımcısı Türker Korkmaz ve oyuncu Güven Kıraç basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Anemon Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla gazetecilerin önüne çıkan ünlü oyuncu Güven Kıraç, uzun yıllardır festivallere gittiğini, Malatya düzenlenen festivalin ilk olmasına rağmen birçok A sınıfı festivalden daha planlı ve programlı yürüdüğünü söyledi.

Kıraç, Kavşak filminin Malatya'da yapılan özel galasında vatandaşların gösterdiği ilgiden son derece memnun kaldıklarını ifade ederek, "Film sonrası yapılan soru cevaba o yoğunlukta insanın kalması filme dair merak ettikleri soruları sormalarından son derece hoşnut olduk" dedi.

Kavşak Filminin yapımcısı Türker Korkmaz ise, bir basın mensubunun "Sanat filmlerinin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna; "Gerçekten her şey tamamen bir güç. Kimse sanat filmi yapıyorum diye film çekmiyor. Hepimiz bir para yatırıyoruz ve bunun karşılığında da bir bedel almayı umuyoruz. Gişe filmi dediğimiz şey bizim Türkiye'de çok çok meşhur, çok çok ünlüleri afişe koyup, bundan bir hayal etmek bence yanlış. Yaptığınız şey sinemadır. Sinema yapıyorsanız bunun karşılığında riske de girmek zorundasınız. Sanat filmi mi, gişe filmi mi tartışması bence artık olmamalı. Çünkü sinema sinemadır" diye konuştu.

Malatya'daki tarihi yerlere ünlülerin götürülmesiyle ilgili yapılan sohbet esnasında, bir gazetecinin ünlülerin Nemrut'a götürülmesiyle ilgili bir değerlendirmede bulunan oyuncu Güven Kıraç, "Söz konusu Nemrut Dağı'na ben çıktım. Gerçekten çok güzel bir yer. Adıyaman'ın Kahta ilçesinde. Dolayısıyla Malatya eşrafına fazla yüklenmeyelim diye düşünüyorum. Sadece yakın diye onlardan bir şey beklemeyelim" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız