SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Proje 'Malatya Günleri'

A- A+ PAYLAŞ

ODTÜ'lü Malatyalılar Derneği'nin yöneticileri, Ankara'da Vali ile 4 milletvekilinin de katıldığı toplantıda gerçekleştirmeyi düşündükleri projelerini anlattılar.

Dernek Başkanı Ali Çelik, toplantıya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi:

"ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak 24.06.08 tarihinde Ankara ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesislerinde Malatya Valimiz H.İbrahim Daşöz, İçişleri Bakanlığı Eski Müsteşarımız Galip Demirel, Millet vekillerimiz; Mehmet Şahin, Mevlüt Aslanoğlu, Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık Ve Ankara’dan, İstanbul’dan Malatyalı Bürokrat ve iş adamlarımızın katılımıyla dernek olarak geliştirdiğimiz projelerimizin tanıtım toplantısını gerçekleştirdik.

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak geliştirdiğimiz projelerimiz;

I. “Malatya Günleri” adı altında Ekim 2008 de Ankara AKM de, Mayıs 2009 da İstanbul da gerçekleştireceğimiz fuar organizasyonlarıyla Malatya kültürünün, tarımının,ticaretinin tanıtımı etkin bir şekilde yapılacaktır. Malatya ilçe belediyelerinin ve kaymakamlıklarının, Ankara, İstanbul ve Malatya da ki is adamlarımızın da yoğun katılımıyla gerçekleştireceğimiz fuar organizasyonlarımız 4 gün ( Perşembe-Pazar) sürecektir.
i. Fuar organizasyonundan elde edilen gelirler ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği ve Malatya Eğitim Vakfı burs fonuna aktarılacak olup, üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla kullanılacaktır.
ii. Organizasyon aşamasında Malatya Valiliği, Malatya Eğitim Vakfı ve ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği etkin rol alacaktır.

iii. Organizasyon sorumluluğu ODTÜLÜ Malatyalılar Derneğine aittir.

II. İkinci olarak Malatya da bir Teknopark ya da Agropark kurulması ile ilgili olarak ODTÜ Teknopark A.Ş Genel Müd.Yard. İlknur İlkyazgül hanımın ve Geosys Danışmanlık Şirketi Genel Müd. Özgehan Özen beyin etkili sunumları katılımcılara aktarılmıştır. Konu ile ilgili olarak katılımcılar ve uzman kişiler arasında soru-cevaplı bir diyalog geçmiş olup, Malatya ya böyle bir oluşum kazanılması anlamında ilk adım atılmıştır.

 Yeni gelecek olan İnönü Üniversitesi yönetimine Ağustos ayında o güne kadar yapılmış olan çalışmalar sunulacak ve projenin hayata geçmesi için gerekli çalışmalar başlatılacaktır.

İlk projemiz “Malatya Günleri” fuar organizasyonu ile Malatyanın Tanıtımı etkin bir şekilde yapılacak olup, ikinci projemiz olan Agropark ya da Teknopark projesi ile de Malatya’nın Dünya Üzerinde bir odak noktası haline gelebilmesi sağlanacaktır.

Geceye katılım da davetli sayısını sınırlı sayıda tutmamızdaki amaç tüm katılımcılarımızın konu ile ilgili görüşlerini elverişli bir şekilde alabilmektir. Benzer toplantıları Ankara ve İstanbul da bulunan ilçe derneklerimiz, iş adamlarımız, MAGEP yönetimi ve bu gecede görüşlerini alamadığımız değerli Malatyalı bürokratlarımızla tekrarlayacağız.

Geceye katılamayan Devlet eski Bakanımız İstanbul Milletvekilimiz Güldal Akşit ve eşi TBMM Başkanlığı Başmüşaviri Haluk Akşit, İzmir Milletvekilimiz Prof.Dr. Nükhet Hotar Göksel ,Malatya Milletvekilimiz Ömer Faruk Öz, Malatya Belediye Başkanımız Cemal Akın, İstanbul Küçükçekmece Belediye Başklanımız Aziz Yenay, Eminönü Belediye Başkanımız Nevzat Er göndermiş oldukları telgraf ve fakslarla mazeretlerini bildirmiş, aramızda olamadıklarından dolayı üzgün olduklarını belirtmişler ve başarı dileklerini iletmişlerdir.Kendilerine bu ince düşünüşlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

**Geceye sponsor olarak destek olan iş adamlarımızdan Bolu Abant Koru Otel Sahibi Yaşar Öncan beye de katkılarından dolayı dernek yönetimi olarak ayrıca teşekkür ediyorum.

Geceye katılan misafirlerimizin tam listesi alfabetik sıraya göre düzenlenmiş olup aşağıda yer almaktadır. Bu toplantımızda bizleri yalnız bırakmayıp şehir dışından gelen Malatya Valimiz H.İbrahim Daşöz, Malatya Tarım İl Müdürümüz Ahmet Güldal, MEV Genel Başkanımız-İşadamı Şaban Taçyıldız, MİAD Genel Sekreteri Ahmet Turan Koçer beylere ayrıca tesekkür ediyorum.

H.İbrahim Daşöz Malatya Valisi
Ahmet Güldal Malatya Tarım il Müdürü
Ahmet Turan Koçer MİAD Genel Sekreteri
Bendevi Palandöken TESK Başk.
Ekrem Dernek MEV Ankara Başk.
Ergun Mecit İşadamı
Galip Demirel İç işleri Bak. Eski Müsteşar
Hasan Tanrıver Tütün Alkol Kurumu Denetim Daire Başkanı
İlknur İlkyazgül ODTÜ Teknopark A.Ş Gen.Müd.Yard.
M. Mücahit Fındıklı Malatya Milletvekili
M.Kemal Akgül Milli Productivite Eski genel sekreteri
Mehmet Boyraz TSK albay
Mehmet Şahin Malatya Milletvekili
Mevlüt Aslanoğlu Malatya Milletvekili
Mustafa Kemal Yalınkılıç Milli Parklar Genel Müdürü
Orhan Karadağ MEV Ankara İdari Yöneticisi
Ömer Faruk Mutlu Tarım ve Köy işleri Daire Bşk.
Özgehan Özen Geosys Danışmanlık Genel Müdürü
Öznur Çalık Malatya Milletvekili
Şaban Taçyıldız MEV Genel. Başk.
Vahap Darendeli RTÜK 2. Başk.
Yaşar Öncan İşadamı

ODTULU Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulunun organizasyonunda gerçekleşen gecede
Yönetim Kurulumuz adına;

Ali Çelik- Yönetim Kurulu Başk.
Faruk Yıldırım-Yönetim Kurulu Üyesi-Organizasyon Sorumlusu
Hasan Çelik- Yönetim Kurulu Üyesi- Proje Sorumlusu
Didem Yeşiltan- Yönetim Kurulu Üyesi
Olarak gecede yerimizi aldık."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız