SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Sahil Güvenlik Uçağı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:51
İlk Sahil Güvenlik Uçağı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin ilk sahil güvenlik uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığına törenle teslim edildi.

Deniz Karakol ve Sahil Güvenlik Uçakları Görev Ekipmanları Tedarik ve Platformlara Entegrasyonu (MELTEM-2) projesi kapsamında ilk sahil güvenlik uçağı, TUSAŞ tesislerinde düzenlen törenle Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim edildi. 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, törende yaptığı konuşmada, teslim edilen uçağın, üzerindeki son teknoloji donanımlarıyla mavi vatan olarak adlandırılan denizlerdeki, münhasır ekonomik bölgelerde, arama-kurtarma bölgelerinde ve Türk kara sularında gözetim ve koruma görevini yapmak noktasında büyük katkı sağlayacağını söyledi. 

Örneğin, bu uçağın icra edeceği bir görev uçuşuyla Karadeniz'de sahillerin 120 deniz mili yani yaklaşık 200 kilometre açıklarına kadar uzanan deniz yetki alanlarının rahatlıkla gözetilebileceğini belirten Şahin, şöyle konuştu: 

''Bu uçak, sahip olduğu radar, kamera, gelişmiş muhabere imkanları, deniz kirliliği tespit cihazlarıyla her türlü yasa dışı olay hakkında yerdeki analiz merkezlerine anlık görüntü aktarabilecek. Sahil Güvenlik Komutanlığı, hizmete giren deniz gözetleme uçaklarıyla aynı zamanda arama kurtarma sahamızın en uzak noktalarında dahi meydana gelebilecek deniz kazalarına daha hızlı ve daha etkin olarak müdahale edecek yeni bir platforma kavuştu. Bu şekilde, denizdeki arama kurtarma faaliyetlerimizin etkinliği de artmış olacak.'' 

Havacılık yeteneği artırılacak 

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar da sahil güvenlik uçaklarının, 2 ve 3'üncüsünün Ocak ve Şubat aylarında teslim edileceğini belirterek, ''Bu sayede Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın havacılık yeteneği kısa süre içerisinde artırılacak'' dedi.

Projede ana yüklenici firmanın Thales olmasına rağmen, işin büyük çoğunluğunun Türkiye'de yapıldığını, uçakların tamamının modifikasyonunun ve tadilatlarının TAI'de gerçekleştirildiğini ifade eden Bayar, projede yerli katkı payının yüzde 37 olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız