SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Sokak İftarı Gündüzbey'de

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:32:27
İlk Sokak İftarı Gündüzbey'de
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, 10 ayrı mahallede düzenlenecek olan Sokak İftarlarının ilkini Gündüzbey Mahallesinde verdi.

7’den 70’e tüm mahalle sakinlerinin katılım gösterdiği iftar sofrasında, her kesimden yüzlerce kişi aileleri, akrabaları ve komşularıyla iftar sevincini yaşarken çocuklar da gerçekleşen etkinliklerle keyifli dakikalar yaşadı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Gündüzbey sakinlerinin katıldığı Sokak İftarında çeşitli etkinlikler geçekleştirildi. Tiyatro gösterileri, ney dinletisi, Kuran’ı Kerim tilaveti ve ilahilerin ardından dualar eşliğinde iftar yapıldı.

NASRETTİN HOCA KOSTÜMÜYLE İFTAR’A DAVET

Sokak İftarında ilk olarak Yeşilyurt Belediyesi Kültür Müdürlüğü Tiyatro Topluluğunun Yönetmenliğini yapan Ömer Konakçı, Nasretttin Hoca kıyafetiyle eşeğe ters binerek Gündüzbey sokaklarında vatandaşları iftara davet etti. Çocukların büyük ilgi gösterdiği davet sırasında renkli görüntüler yaşandı. 

 “YETİM KIZ “ İLAHİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Yeşil Konak önünde kurulan özel platformda düzenlenen İftar programında daha sonra Gündüzbey Merkez Cami İmamı Sami Yipek tarafından okunan Kuran’ı Kerim Tilaveti ve Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Polat, Ramazan Ayının önemine ilişkin bilgilendirici bir sohbet gerçekleştirdi.

Gündüzbey Yeşil Konak’ta eğitim gören öğrencilerin işaret diliyle sahneledikleri “Yetim Kız” isimli İlahi büyük ilgi görürken, bazı vatandaşların duygulandıkları gözlendi. 

Neyzen Ercan Erol’in sunduğu “ney” dinletisinden sonra sahne alan Sancaktar İlahi Grubu tarafından okunan İlahiler vatandaşları manevi hazzın doruklarına ulaştırdı.

HACİVAT-KARAGÖZ VE MEDDAH GÖSTERİSİNE İLGİ BÜYÜKTÜ

Yeşilyurt Belediyesi Kültür Müdürlüğü Tiyatro ekibi tarafından sahneye koyulan Hacivat-Karagöz ve Meddah Gösterileri nostaljik bir hava estirdi. Neşeli anların yaşandığı tiyatro gösterilerine özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi.

MAHALLE HALKINDAN YEŞİLYURT BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftarda mahalle sakinleri Ramazan Ayı’nın rahmet ve bereketini aynı sofrada paylaştı. Sokak İftarları’nda paylaşma ve kardeşliğin en güzel örneklerinin sergilendiğini belirten mahalle sakinleri, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür ettiler. 

BAŞKAN POLAT, “10 MAHALLEMİZDE SOKAK İFTARI GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Yeşilyurt Belediyesi olarak Ramazan Ayının maneviyatına uygun çalışmalar yaptıklarını ifada eden Başkan Polat, “ Sokak iftarlarında komşularımızla aşımızı ve ekmeğimizi paylaşıyoruz” diye konuştu. 

Sokak iftarlarıyla komşuluk ilişkilerinin de pekiştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ramazan ayında birlik, beraberlik,  paylaşımlarının sokak iftarlarıyla yapıldığına dikkat çeken Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak ilk meydan iftarımızı Gündüzbey Mahallesinde veriyoruz ve sizlerle birlikte oruç açmanın heyecanını yaşıyoruz. Gündüzbey’den sonra dokuz ayrı mahallemizde daha halkımızla iftar yapacağız. Şu andaki tablo çok güzel 7’den 70’e herkes burada, birlikte, Ramazan Ayının güzelliklerini yaşıyoruz. İftar edecek yer bulamayan, iftarı dahi düşünemeyecek durumda olan birçok yer var, kardeşlerimiz var. Onlar için bu güzel vakitte ve hep birlikte dua ediyoruz. Allah’a şükürler olsun böyle güzel imkânlarımız var, birliğimiz beraberliğimiz var, rabbim böyle güzel iftar sofralarını bize nasip ediyor” dedi. 

BAŞKAN POLAT, “BİR YANDAN RAMAZAN AYININ MANEVİYATINI YAŞARKEN, BİR YANDAN ÇOCUKLARIMIZIN EĞLENECEKLERİ AKTİVİTELERİMİZ OLACAK”

Ramazan ayı Yeşilyurt’ta dolu dolu geçiyor diyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Devlet Hastanesi önündeki İftar Çadırı Ramazan Ayı boyunca hizmet vermeye devam edecek. Özellikle hasta yakınları ve hastane personeli bu çadırımızdan yararlanıyor, Allah tüm hastalarımıza acil şifa versin inşallah. Hem İftar Çadırı hem de meydan iftarları sayesinde halkımızla birlikte iftar yapıyoruz. Ayrıca Ramazan Ayı boyunca çeşitli camilerimizde Lokma Tatlısı ve Osmanlı şerbeti ikramlarımız var. Meydan İftarlarında İlahi Grupları, Tiyatro Topluluğu ve çeşitli etkinliklerimiz devam edecektir. Bir yandan Ramazan ayının maneviyatını yaşarken bir yandan çocuklarımızın eğlenecekleri aktivitelerimiz olacak. Bugün böyle güzel bir ortam oluşturan ve katılım sağlayan Gündüzbeyli hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Ramazan ayının manevi atmosferinde İftar Çadırı ve Sokak İftarları sayesinde her kesimi bir araya getiren Belediye Başkanı Polat, vatandaşlarla tek tek ilgilendi. Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Sokak İftarlarının ikincisi 25 Haziran Perşembe günü Gedik ve Bostanbaşı Mahallelerinin birleştiği nokta olan Hasan Çalık Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız