SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Sonuca Göre KKKA..

A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesinin Çatyol (Bahri) Beldesi'nden önce özel bir hastaneye kaldırılan, daha sonra da Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevkedilen ve burada 1 gün sonra ölen Ömer Naim P.'nin, hastalık tablosunun kene ısırığından kaynaklanan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı gibi olması nedeniyle bundan şüphelenilmesiyle yapılan ilk testin sonucunun pozitif çıktığı, KKKA kesin teşhisi için ikinci testin sonucunun beklendiği bildirildi.

Yaklaşık iki hafta önce tarlada çalıştıktan sonra rahatsızlandığı belirtilen, tüm hastalık seyri KKKA'ya benzeyen 32 yaşındaki Ömer Naim P.'nin ölümünden sonra hastalığın teşhisi için alınan kan örnekleri Ankara Hıfzısıhha Enstitüsü'ne gönderilmişti. Burada yapılan PSR testinde KKKA'nın pozitif çıktığı, kesin teşhisin Eliza testinin sonucunun alınmasıyla ortaya çıkacağı belirtildi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Malatya'da 2 çocuk babası 34 yaşındaki Ömer Naim Pektaş'ın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından öldüğü iddiasıyla Sağlık Müdürlüğü'nün kendilerine yaptığı ihbar üzerine, bir dizi çalışma ve incelemede bulunduklarını belirtti. Güldal, "Ölen şahsın Akçadağ ilçesinde oturmadığı, akrabalarına yardım için ilçedeki bahçelerine gittiği, hayvancılıkla uzaktan yakından ilişkisinin olmadığı anlaşılmıştır. Yine Hayvan Sağlığı Şube Müdürümüz, konuyla ilgili incelemede
bulunmak üzere olayın geçtiği bölgeye gitmiştir. Bahçenin yerleşim yerlerinde uzakta olduğu, yakınında hiçbir kapalı mesken, ev ve hayvan barınağı bulunmadığı tespit edilmiştir" dedi.

Bölgede eğitim çalışmalarına başlandığını ve hastalıkla ilgili afiş ve broşür dağıtıldığını kaydeden Güldal, "Akçadağ İlçe Müdürlüğü'nün keneye karşı yeteri kadar ilacı mevcut olup, kene riski bulunan hayvan barınaklarının ihtiyaç halinde ilaçlanması için hazırlıklar tamamlanmıştır" şeklinde bilgi verdi.

Bu arada, Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin de KKKA şüphesi ile ölen hastadan alınan kan örneğinin Ankara Hıfzısıhha Araştırma Merkezi'ne gönderildiğini, buradaki ilk genel PSR adlı testte sonucun pozitif çıktığını ve bu durumun kene ihtimalini yükselttiğini belirterek, "Kesin sonuç için ELIZA testi yapılıyor. Sonuç muhtemelen birkaç gün içinde alınacak. Hastanın belirtileri nedeniyle tedavisinin ilk gününden itibaren tüm aşamalar sürekli takip edildi" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız