SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Süper Lig Maçına Malatya'da Çıkmıştı

0
Güncellendi - 2016-03-02 21:18:31
İlk Süper Lig Maçına Malatya'da Çıkmıştı
A- A+ PAYLAŞ

İlk Süper Lig maçına 2001 yılında çıkan Cüneyt Çakır'ın EURO 2016'daki hakem ekibi belli oldu.

Üst Klasman Hakemi Çakır, Süper Lig'de ilk olarak 29 Eylül 2001 tarihinde Malatyaspor-Çaykur Rizespor karşılaşmasını yönetmişti. İlk Süper Lig deneyimini şuan amatör kümede mücadele eden Malatyaspor'un Malatya İnönü Stadı'ndaki maçına çıkarak yaşayan tecrübeli hakem, Şampiyonlar Liginde final yöneten ilk Türk hakem oldu.

10 Haziran-10 Temmuz 2016 tarihlerinde Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde görev alacak FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın, turnuvada birlikte görev yapacağı hakem ekibi belli oldu.

UEFA ''Elit Hakem'' Kategorisi'nde yer alan Cüneyt Çakır'ın EURO 2016 Finalleri'nde yöneteceği maçlarda Bahattin Duran ile Tarık Ongun yardımcı hakem, Hüseyin Göçek ile Barış Şimşek de ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak. Mustafa Emre Eyisoy ise turnuvada yedek yardımcı hakem olarak bulunacak.

EURO 2016 Finalleri'nde, EURO 2012'de olduğu gibi her maçta hakem; 2 yardımcı hakem, dördüncü hakem ve 2 ilave yardımcı hakem olmak üzere toplam 6 hakem görev yapacak.

Cüneyt Çakır'ın uluslararası kariyeri

38 yaşındaki Cüneyt Çakır kariyerinde 100'ün üzerinde uluslararası müsabaka yönetti. Çakır'ın hakemlik kariyerinin satır başları ise şöyle:

Doğum Tarihi: 23 Kasım 1976

FIFA Hakemi Olduğu Yıl: 2006

Uluslararası Başarıları

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali 2015- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final yöneten ilk Türk hakem

FIFA Dünya Kupası 2014 Brezilya - 40 yıl aradan sonra Dünya Kupası'nda ilk Türk hakemi ve Yarı Final yöneten ilk hakem

UEFA EURO 2012 - 2 maç ve Yarı Final - Finalin Dördüncü Hakemi

FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası 2012 - Final

UEFA Şampiyonlar Ligi - Yarı Final 2012

UEFA Avrupa Ligi - Yarı Final 2010-2014

FIFA U20 Dünya Kupası Kolombiya 2011 - Açılış Maçı ve Yarı Final

FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 - Açılış Maçı

UEFA U21 Avrupa Şampiyonası 2009 - Yarı Final

UEFA U19 Avrupa Şampiyonası 2007.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız