SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Suyla Muhtar 'Çimdi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi’nce merkez Hisartepe köyünde yapılan çalışma sonucu şebekeli sistem için içme suyu bulunması köy muhtarını sevince boğdu. Üzerindeki kıyafetlerle birlikte suda kendini ıslatan muhtar Rıfat Karadağ, yetkililere teşekkür etti.

Malatya İl Özel İdaresi ekipleri merkez Hisartepe köyünde daha önce çeşitli noktalarda su arama çalışması yaptı. Yeterli su bulunamayınca çalışmalar devam etti ve en son çalışma yapılan yerde suya kavuşuldu. Suyun bulunmasıyla birlikte Hisartepe köyü Muhtarı Rıfat Karadağ adeta sevince boğuldu. Sevincini, elbiseleriyle birlikte suyun önüne girerek gösteren muhtar Karadağ, yetkililere teşekkür etti.

Karadağ, 21 yıldır muhtar olduğunu kaydederek kendisinin ve kendisinden önceki 45 yıllık muhtarın da bu suyun özlemini çektiklerini belirtti. Suyun bulunmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Karadağ, 50 haneli ve 250 nüfuslu köyde, bulunan su ile birlikte şebekeli sistemin kurulmasıyla evlerde su kullanımının sağlanmış olacağını dile getirdi.

Köydes kapsamında yapılan çalışmayla yeterli su bulunması sonucu köyde şebekeli sistem kurulması imkanı oluştuğu kaydedildi. Köyde daha önce çeşmeli olarak suyun kullanıldığı öğrenildi.

-KÖYDES’LE KÖYLERE 84 MİLYON TL KULLANILDI-

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Köydes projesi kapsamında Malatya’da köylerin yol ve içme suları için son üç yılda 75 milyon TL kaynak kullanıldığını kaydederek, “Bu yıl da kullanılan 9 milyon TL ile Köydes kapsamında köylerimiz için 4 yılda 84 milyon TL kullanılmış olacak. Bu yıl sağlanan kaynakla köylerimizde 115 yol ve içme suyu projesi uygulanacak. Projeler, yürütülmeye devam ediyor, 496 köyümüzün 475’inde şebekeli sistem içme suyu bulunuyor. Kalan 21 köyümüz ve bağlı ünitelerde şebekeli sistem içme suyu kullanımı için çalışmalar devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

Sami Er, Köydes projesinin Kaymakamlıklara bağlı Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ile ortak yürütüldüğünü kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız