SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Tablomu Hâlâ Satamadım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:20:16
A- A+ PAYLAŞ

Dünyaca ünlü Malatyalı ressam Prof.Dr. Ergin İnan'la yapılan bir söyleşi Star Gazetesi'nde yayınlandı.

Selim Efe Erdem imzasını taşıyan "İlk Tablomu Hâlâ Satamadım" başlıklı söyleşiden bir bölüm şöyle:

"Prof. Ergin İnan, mistik eserleri devlet başkanlarının köşklerini süslüyor. Eserlerindeki yazıtlar ve böcekler, gizem ve şifrelerle dolu. Ergin İnan, Zaman Tüneli’nde.

Türkiye’nin dünya çapındaki ressamlarından Ergin İnan, 1943 yılında Malatya’da ‘Hacı Müminler’ ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz 2-3 yaşındayken, eline ne geçerse resim yapmaya başlayınca yeteneği fark edildi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı ama derslerde daha çok Prof. Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu’nun tonton yanaklarının resmini çizdiğini fark edince Güzel Sanatlar Akademisi’nin yolunu tuttu. Alman öğretmenleri Kral Schlamminger ve Helmut Hungerberg’den mensenevi ve ney eşliğindeki dersler aldı. Eserleri Türkiye’den Almanya’ya kadar sayısız devlet başkanlığı sarayının duvarlarını süsledi. Prof. Dr. Ergin İnan ile atölyesinde hayatı, gizemli ve mistik eserleri üzerine konuştuk.

-II.Dünya Savaşı yıllarında Malatya’da dünyaya gelmek size nasıl bir çocukluk yaşattı. Yeteneğiniz nasıl ortaya çıktı?

Köken olarak Hacı Mümin sülalesindeniz. Dedem Hamdi Bey ve babam Hakkı Bey tuhafiyecilik yapardı, İstanbul’dan aldıkları elbiseleri Malatya’daki mağazalarında satarlardı. Annem Nazime Hanım, Alaaddinler denilen bir soydan. Çocukluğum, büyük bir bahçede oynayarak geçti. Dedem, ben ikinci eşinden olan amcam ve iki halamla birilkte ayrı bir konakta oturuyordu, ilk çocuğundan olan babamla biz ayrı bir evde. Bir Cinci Hoca’nın evi denilen bir yer vardı, içi kitaplarla doluydu. Daha önce Turgut Özal ailesi kalmış. Turgut Özal, Semra Hanım’dan önce Hasan amcamın kızı Ayhan Abla ile evlenmişti. Ama yengem Feride Hanım çok titiz olduğu için bu evlilik ancak 3 ay sürebildi..."

Prof.Dr. İnan'la yapılan söyleşinin tamamını, Star Gazetesi'nin internet sitesine aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://haber.stargazete.com/pazar/ilk-tablomu-hala-satamadim/haber-800714#ixzz2ist4KsIQ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız