SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Toplantı Kuluncak'ta

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:25:58
İlk Toplantı Kuluncak'ta
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Kuluncak İlçesinde İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin katılımıyla Tarımsal Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. 

Toplantıda konuşan Kuluncak İlçe Kaymakamı Hasan Gündoğdu, toplantının amacının çiftçilerin edindikleri bilgilerle daha verimli şekilde üretim yapmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Kaymakam Hasan Gündoğdu, “Dünyada tarım hiçbir zaman bitmeyecek, ileriki zaman diliminde tarımın önemi artacak ve günümüzde tarım stratejik alan olarak ilan edilmiş durumda. Köyde yaşadığımız halde sütü, yumurtayı şehirden alıyorsak Kuluncak’ta yaşamanın bir manası kalmıyor. Onun için kendimiz üreteceğiz, ürettiğimiz ürünü pazarlayacağız ve daha mutlu ve huzurlu yaşayacağız. Dünyanın en güzel yeri insanın doğup büyüdüğü, sevdiği gönülden bağlı olduğu yerdir” diye konuştu.

Kaymakam Gündoğdu, “Üniversitelerimiz çok önemli, üniversiteler halkın olduğu sürece çok daha önemli. Teknik anlamda üniversitelere çok önem veriyorum. Amerika’dayken bir toplantıya katılmıştım, üniversite hocaları bir saat boyunca öyle bir tartıştılar ki, dedim ki herhalde bunlar birbirlerinin yüzlerine bakmayacaklar. Biri diğerinin fikrini çürütmek için tartışıyorlardı, olayı kişiselleştirmediler. Toplantı bittikten sonra o tartışan hocalar kol kola girdi, ben bu durumdan çok etkilendim. Bizim Türkiye’de olsa herhalde 2 yıl konuşmazlardı" dedi.

Hasan Gündoğdu, “Kayısı her zaman Malatya’nın lokomotifi olacak, kayısıdan faydalanabildiğimiz kadar faydalanalım. Kayısının yanına başka ürünlerde ekleyelim. Kayısı Malatya için vazgeçilmez, Rize için çay neyse, Malatya için kayısı o” dedi.

Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden gelen öğretim üyelerine Tarımsal Bilgilendirme toplantısına katılarak çiftçileri bilgilendirdikleri, için teşekkür ettiğini belirtti.

Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz ise, “Biz hep beraber memleketimize sahip çıkmak zorundayız. Çünkü bizlerin en güzel rahat edeceği yer, memleketimizdir. Yaklaşık bir buçuk ay önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde düzenlenen belediyelerle ilgili bir toplantıya katıldım. O toplantıda bazı olaylara şahit oldum, eğer o toplantıda olsaydınız, şuandaki yaşadığınız toprağa, zor diyeceğiniz şartlara şükretmemek için hiçbir nedeniniz olmazdı. Allah’a şükürler olsun Allah Kuluncak’a fazlasıyla su vermiş, toprak vermiş, mineraller vermiş. Kuluncak deyince akla yer altı zenginlikleriyle dolu bir ilçe gelmeli, ancak yılardan beri toprağın ve suyun kıymeti bilinmediği için maalesef birçok hemşerimiz Kuluncak’ı terk etmiş. Bundan sonraki amacımızı bilim insanlarının öncülüğünde Kuluncak insanı suyunun kıymetini daha iyi anlayacak. Düzenlenen Tarım Bilgilendirme Toplantısında tarım ve hayvancılık konusunda beyin cimlastiği yapılacak. Bundan sonra bilgilendirme çalışmaları ilçemizde sıksık düzenlenecek. Üreticilerimizden beklentimiz, üniversiteden getirdiğimiz hocalarımıza daha çok soru sormaları ve daha çok bilgi sahibi olmalarıdır” şeklinde konuştu.

Belediye olarak yerel yönetim olarak çiftçilerin emrinde olduklarını dile getiren Başkan Mehmet Boyraz, “Maddi ve manevi olarak kapımız çiftçilere açık. Yerel yönetim olarak tarımla ilgili yapılması gereken bilimsel çalışmalar ve bilgilendirme toplantıları için gereken çalışmalara katkı sunacağız. Kuluncak İlçe Kaymakamımız Hasan Gündoğdu’nun çok ciddi tarımsal çalışmaları var, sadece kayısıya bağlı kalmadan alternatif ürünler neler olabilir düşüncesiyle gecesini gündüzüne katıyor. Kaymakam Hasan Gündoğdu İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve diğer illerdeki kurum ve kuruluşlarla sürekli işbirliği yaparak, çiftçilerin ekonomik gücüne güç katmak amacıyla çok güzel çalışmalar yapmaktadır” dedi.

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma da, “İlk bilgilendirme toplantımızı Kuluncak ilçesinde yaptık. Kuluncak’ta geç olgunlaşan kayısılardan oluşan bir bahçe kurduk. Gelecek yıl o kayısı ağaçları meyve verecek. Yeni kayısı çeşitleri geliştirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Tarımsal Bilgilendirme Toplantısı’na Ziraata Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Prof. Dr. Nihat Tursun, Prof. Dr. Alper Durak, Yard. Doç. Dr. H. Diğdem Oksal, Yardımcı Doç. Dr.Fulya Kaya Apak ve araştırma görevlisi Rabia Işık katıldı.

Programın sonunda günün anısına Ziraata Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Prof. Dr. Nihat Tursun, Prof. Dr. Alper Durak, Yard. Doç. Dr. H. Diğdem Oksal, Yardımcı Doç. Dr. Fulya Kaya Apak ve okutman Rabia Işık’a Kuluncak Kaymakamı Hasan Gündoğdu ve Belediye Başkanı Mehmet Boyraz tarafından bakır işlemeli saat hediye edildi.

Daha sonra Kuluncak Belediyesi tarafından programa katılanlara yemek ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız