SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Toplantı Malatya'da

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:57:59
İlk Toplantı Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK), Türkiye genelinde 14 bölgede düzenleyeceği “Futbol Disiplin Kurulu talimat, karar ve yönetmelikleri” ile ilgili bilgilendirme toplantılarının ilkini Malatya’da gerçekleştirdi.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, ASKF Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Kahramanmaraş; Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Tunceli illerinin TFFHGD-TÜFAD-İl Disiplin Kurulu Başkanları- Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri-Saha Komiserleri Dernek Başkanları-Futbol İl Temsilcileri ile İl Hakem Kurulu Başkanları ile sporcular katıldı.

Seminer öncesi bir konuşma yapan TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, “Türkiye’de 81 ili kapsayan ve 14 ili kapsayan “Bölgesel Amatör Disiplin Bilgilendirme Talimatları ve Yönetmelikleri” ile ilgili bilgilendirme toplantısının ilki Malatya’da yapıldı. Verilecek değerli bilgilerden son derece iyi bir şekilde faydalanacağız” dedi.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ise, toplantının diğer bölgelere ve illere örnek teşkil edeceğini belirterek, sporda şiddetin önlenmesi için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi.

Yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü kaydeden Fındıklı, şunları söyledi:

“Bu fanatizm bizi bitirir. 'Spor; barış, sevgi, arkadaşlık ve dostluktur' diyoruz ama tribüne gelince, sahada maç oynanmaya başlayınca dostluk kalmıyor. Bir çıkış yolu bulmak zorundayız. Bu aciliyet arz ediyor.”

MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir de bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek Malatya’nın organizasyonlara en iyi şekilde ev sahipliği yaptığına dikkat çekti.

Konuşmaların ardından AFDK Başkanı Avukat Tacar Çağlar, katılımcılara bilgilendirme semineri kapsamında detaylı bilgi aktardı.

Çağlar, AFDK olarak ayağa hizmet getirmek için çalıştıklarını kaydederek futbolun bütün paydaşlarını bir araya getirip sorunları yerinde görmek istediklerini belirtti.

Amatörlüğe sahip çıkılması gerektiğini belirten Çağlar, “Amatör, Latince bir kökten gelir. Sevgili demek, bağımlı demek, bağlanan demek, gönüllü iş yapan demektir. Amatör unvanını kullandığınız her yerde amatörlüğün içinde o sevgi, o bağımlılık, o istek bulunur. Amatörden bahsetmeden profesyoneli tanımlamamızın imkanı yok. Öncelikle amatörlüğe sahip çıkacaksınız. Biz amatörsek ve biz olmadan profesyonellik olmuyor ise, yani Anadolu deyişi ile çıraklığınızı bilmediğiniz işin ustalığını yapamayacaksanız, amatörlük kavramını çok net tanımalı ve bilmelisiniz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız