SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Toplantı Malatya'da

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:54:15
İlk Toplantı Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Doğu-Güneydoğu illerinin Ticaret ve Sanayi Odaları başkanlarının Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyaret edip, iş dünyasının sorunlarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na iletmesinden sonra CHP’nin, Doğu ve Güneydoğu illerinde düzenlemeye karar verdiği ekonomi merkezli toplantılar dizisinin ilkinin 27 Aaralık tarihinde Malatya’da yapılacağı öğrenildi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın yönetiminde ‘İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma’ adıyla düzenlenecek toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılarak Malatya İş Dünyası mensuplarına konuşacağı ve fikir alışverişinde bulunacağı belirtiliyor.

Toplantılar dizisinin ilkinin Malatya’da,  ikinci toplantının ise Erzurum’da düzenlenmesi planlanıyor. Projeye ilişkin bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, projenin amacının iş dünyasının sorunlarını masaya yatırmak olduğunu belirterek,“Bize oy versin vermesin bütün kesimlerle işveren örgütü, organize sanayi bölgesi, oda ayrımı yapmadan oy almadığımız bölgelere de gidip ziyaret etmek istiyoruz. Hedefimiz, Türkiye’de üretimin, sanayici ticaret erbabının önünü açmak. Çünkü onların yarattığı istihdamı çoğaltmak istiyoruz” dedi.

Toprak, bölgenin ekonomik sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin de rapor hazırladı. Raporda, CHP’nin çözüm önerileri özetle şöyle:

• İllerin sınırlara ve dolayısıyla komşu ülke pazarlarına yakınlığı gözetilerek, Kars, Van, Mardin, Şanlıurfa, Hakkâri gibi illerde “serbest sınır ticaret bölgeleri, serbest alışveriş merkezleri” oluşturma, bu bölgelerde mağazacılığı teşvik etmek.

• Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi üniversite ve eğitim altyapısı nispeten daha iyi olan illerde üniversite-sanayi-özel sektör-kamu ortaklığıyla teknokent, teknoloji geliştirme, inovasyon merkezleri, endüstriyel tasarım merkezleri oluşturup bölgenin üniversite mezunu genç insanlarını buralara istihdam etmek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız