SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Yardımcı Personel Eğitimi

0
Güncellendi - 2016-05-11 00:43:57
İlk Yardımcı Personel Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, futbol müsabakalarında görev yapmak isteyenlere ilk yardım eğitimi verileceğini ve amatör maçlarda ilk yardımcı personelin görev yapacağını kaydetti.

Özdemir, “Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Konfederasyonumuz arasında 10 Mart 2016 tarihinde İlk yardım Eğitimi işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu doğrultuda 24-26 Mayıs tarihlerinde MASKF ile İl Sağlık Müdürlüğünce İlk Yardım Eğitimi verilecektir. Eğitime katılacakların 20-35 yaşlarında, en az lise ve dengi okul mezunu olmaları gerekiyor. Futbol müsabakalarında görev yapmak isteyenlerin federasyonumuza 20 Mayıs 2016 tarihine kadar başvurmaları gerekmektedir” dedi.

MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, 20 kişilik bir liste hazırladıklarını kaydederek, “Başvuruları 20 Mayıs’a kadar aldıktan sona 25-25 Mayıs tarihlerinde eğitim verilecek. Eğitimin ardından 26 Mayıs’ta sınav yapılacak. Sınavda başarılı olanlar, ilk yardımcı personel sertifikası alacak” diye konuştu.

Malatya’da amatör maçlara ilk yardımcı personellerin atanacağını dile getiren Özdemir, “Maçlara nasıl hakem ve saha komiseri atanıyorsa artık ilk yardımcı personel de atanacak. Tabi sağlık personelinden de faydalanacağız. Ancak ilk yardım eğitimleri ile yetiştirilecek olan sağlıkçılar, amatör futbol müsabakalarında görev alacak” ifadelerini kullandı.

İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü kapsamında, 81 ilde düzenlenecek ilk yardım eğitimleri ile yetiştirilecek sağlıkçılar TFF'nin organize ettiği 100 bin civarında amatör futbol müsabakasında ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı Federasyonlarda organize edilen tüm spor müsabakalarında görev yapacak.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız