SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Yardımın Önemini Anlattı

0
Güncellendi - 2016-03-01 21:36:56
İlk Yardımın Önemini Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi “İlk Yardımın Önemi” konulu konferans düzenledi. Fethi Gemuhluoğlu konferans salonun da düzenlenen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Acil Tıp Uzmanı Abdullah Kama, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut ve kadın meclisi üyeleri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, ilkyardımın kadınlar için ne kadar önemli olduğunu dile getirerek kadınların ilkyardım bilgisine olan ihtiyaçlarından dolayı böyle bir konferans hazırladıklarını söyledi.

İlkyardımın ne olduğunu anlatan Kama, ilkyardımın öncelikli amaçlarının hayati tehlikeyi ortadan kaldırmak, yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak ve iyileşmeyi kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Kama, İlkyardımın basamaklarını anlattıktan sonra solunum, dolaşım ve kalp krizi hakkında bilgiler verdi.

Kama, kaza esnasında şoka giren yaralılara nasıl ilk yardım yapılacağı konusunda ayrıntılı bilgi vererek ambulansın beklenmesinin öneminden bahsetti.

Kırıklar konusunda da ilkyardımın önemine vurgu yapan Kama, kırık belirtilerinin bölgeyi oynatma ile artan yoğun ağrı, şekil bozukluğu, bölgede ödem ve kanama sonucu morarma ve işlev kaybı olduğunu söyledi. Kırıklarda hasta yakını müdahelesinin bilinçsiz yapıldığında daha kötü sonuçlar oluşturabileceğini belirtti.

Kama, konferans boyunca kısa mesafede süratli taşıma teknikleri ve türleri, zehirlenme belirtileri ve müdahale çeşitleri, göze yabancı cisim kaçması sonucu ilkyardım çeşitleri, boğulma çeşitleri ve ilkyardım şekilleri hakkında bilgiler verdi.

Program sonunda Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, yaptıkları sunumdan dolayı Abdullah Kama’ ya teşekkür etti.

Bülten

e9a658ab-1ccf-4782-a546-e933d84e6175

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız