SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Yarıda Uyuduğumuz İçin Yenildik"

0
Güncellendi - 2017-10-16 02:52:11
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Fenerbahçe maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, “İlk yarıda uyuduğumuz için bu maçta mağlup olduk” diye konuştu.

Fenerbahçe’ye deplasmanda 3-1 mağlup olan Evkur Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör Erol Bulut, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. Bulut, maçın kendileri için 8 dakikada bittiğini belirterek, “Çok erken gol yememiz, istemediğimiz bir durumdu. Merkeze top atmamamız gerektiğini söyledik ve çalıştık. Nitekim 2. gol buradan geldi. Fenerbahçe’ye karşı maçı buradan çevirmek çok zor. İyi bir kadro ve iyi bir takıma karşı oynadık. Eğer maçı 2-1 yapabilsek daha iyi olurdu ama bunu başaramadık, sonra 3. golü yedik. İkinci yarıda gayretliydik ancak yeterli olmadı. Ama bu maç hiçbir şeyin bittiği anlamına gelmez. Daha çok çalışarak bunları daha üst seviyeye getirmemiz gerekiyor. Daha fazla söylenecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Hakemler konusuyla ilgili sorulan bir soruyu yanıtlayan Erol Bulut, “Hakemler konusunda aslında konuşmak istemiyorum. Zaten Konyaspor maçında da hakemin bir kararı vardı, bizim verilmeyen bir golümüz vardı. Bunu başarsak maçı 2-1 kazanmış olacaktık. Benim olmadığım dönemde yine Yeni Malatyaspor, hakem hatalarıyla puanlar kaybetti. Bugün ilk golde de Aytaç’a yapılan bir faul vardı ve sonrasında golü yedik. Ama dediğim gibi bugün hakem hatalarıyla değil, ilk yarı uyuduğumuz için yenildik” dedi.

Derbiye de değinen Bulut, “Fenerbahçe-Galatasaray dünyanın en büyük derbilerinden birisi. Bugün gördük, hata yapan golü yiyor. Az hata yapan haftaya derbiyi kazanacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

FENERBAHÇE CEPHESİ..

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 3-1 kazanılan Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından konuştu. Kocaman, bu galibiyetle derbiye moralli çıkacaklarını belirterek, “Maç sonuçlarında hakemlerin etkileri çok büyük” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 3-1 kazanılan Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. Maç fazlasıyla da olsa zirveyle aralarındaki puan farkının 11’e yükseldiğini söyleyen Kocaman, “Sadece bu yüzden kazanmamız gerekiyordu. Ardından Akhisar gibi kötü oynadığımız bir maçın da izlerini silmek için taraftarımıza, özür anlamında bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Bu duygularla başladı oyuncular. Hızlı bir başlangıçtı. Bunu ilk yarı boyunca sürdürdük. Malatya da karşılık verdi. İlk başta 2 fark, ardından 3. gol Bizim adımıza klişelerimizden birisi, anlamsız bir gol. Esas itibariyle Galatasaray maçı öncesinde var olan puan farkını indirmeyi başardık, bir adım da olsa moralli olarak Galatasaray deplasmanına gideceğiz” dedi.

Maçta gergin olup olmadığı sorulan Aykut Kocaman, “Nasıl bir görüntü verdiğimi bilmiyorum ama kendi içimde şunu söyleyebilirim, gergin değilim. Şu var ki, bu kadar puan farkı doğru değildi. Maça çıkarken 11 puanlık bir fark vardı. Temel olarak devreye kadar, taraftar açısından da camia açısından da çevrilebilir, katlanılabilir bir farkla gitmek istiyoruz. Bunun verdiği bir sıkıntı var diyebiliriz ama gergin değilim” ifadelerini kullandı.

Hakemlerle ilgili olarak da konuşan Kocaman, “Kazandığımız maçtan sonra hakemle ilgili söylenmemeli diye düşünmeyelim, ilk goldeki yanlış olduğunu düşündüğüm hareketten sonra skor farklı olunca, hemen hemen bütün kararlarında duygularıyla kararlar verdi. Bizim lehimize de hatalı kararlar verdi. Bir kere sonuç ne olursa olsun, lig önümüzdeki hafta bitmeyecek. Galatasaray, ligin büyük ihtimalle ilk 5 sırasında yer alacak takımlarla arka arkaya oynayacak. Bunların hepsini kazanma şansına sahip olsa da, puan ortalamasının normale döneceği maçlar olarak görülüyor. Takımlar nereye doğru evrilecek bilmiyorum ama bu sezon puan kayıplarının fazla olacağını düşünüyorum. Özellikle deplasman kayıpları fazla olacaktır. Galatasaray’ın buraya doğru gideceğini düşünüyorum. Ama öte yandan kazananın moral motivasyon olarak çok iyi yere geleceği de bir gerçek. İhtiyacımız kazanmak. Gideceğiz, oynayacağız ve daha evvel yaptığımız gibi kazanarak döneceğimizi düşünüyorum. Derbi maçının hakemiyle ilgili ne söylesem havada kalacak. Ama genel olarak ben şikayetlerimi bildiriyorum. Bizim durumumuz pek parlak değil” açıklamalarında bulundu.

Uzun süredir teknik direktörlük yaptığını ve bu süreçte birçok farklı oyuncu grubuyla çalıştığını söyleyen Aykut Kocaman, “Bu ekibin son derece kuvvetli bir grup olduğunu hep söyledim. Oyun anlamında değil ama sonuç anlamında olması gerekenden en az 4-5 puan gerideyiz. Bizim kendi puan ortalamamıza ulaşmamız lazım. Takım bir arada biraz daha fazla olduğu zaman çok daha iyisinin olacağını düşünüyorum” dedi.

Derbiye Fırat Aydınus ya da Cüneyt Çakır’dan birinin atanacağının iddiaları olduğu sorulan Kocaman, “Bu pek doğru bir soru değil. Yanıtı anlamında prokovatif bir soru. Ülkemizde hakemlik yapan bütün hakemlere güvenme arzusu en yüksek insanlardan birisiyim. Söylediğiniz isimler uzun yıllardır hakemlik yapan isimler. Ülkenin şu andaki durumunda doğru hakemlik yapacaklarına, yapmaları gerektiğine inanıyorum. Maç sonuçlarında hakemlerin çok büyük rolünün olduğu bir gerçek. Eğer Tudor tam bu şekilde söylediyse ben de kendisine katılıyorum. Fenerbahçe’de değilken de gözlemledim ben bunu. Tudor’un demecini tam olarak bilmiyorum, yanlış bir şey söylemek de istemiyorum ama yanlışlıklar orantısı Fenerbahçe’nin aleyhineydi, hala da devam ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul, iha- AA

FOTOĞRAFLAR: EYMS Teknik Direktörü Erol Bulut ile FB Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maç öncesinde ve maç sırasında.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • SELÇUK / İZMİR (6 yıl önce)
    Uyuduğumuz için mi.? Sahada varmıydıkki.? Kim nerede ne yapıyor anlamadım sahadaki Malatyasporlu futbolcuların.Ne bir taktik ne de bir sistem.Halı sahada gibiydiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (6 yıl önce)
    Biraz daha uykuya dalarsak kendimizi alt kümede görürüz.Malatya ya gelen Teknik direktörlerde kendini ne sanıyor anlamadık gitti.Halı sahada bile mücadele var.Ayşecik gibi futbol oynuyorsunuz.Bu hafta sonuna kadar inşallah uyanırsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    Uyuyan takım değildi, uykudan bir türlü uyanamayan sendin Erol bey. Ruhsuz, kimliksiz ve niteliksiz oyun verdiğin taktik ve sürdüğün kadro ile apaçık ortadaydı... Böyle başa böyle "TARAK" misalisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAHAP (6 yıl önce)
    BU TAKIMIN ÜZERİNDE AHMET ÇAKIRIN VE SİYASETİN ELİ OLDUĞU SÜRECE HİÇBİR ŞEY OLMAZ FUTBOLDAN ANLAYAN BİRİLERİNİN GELMESİ LAZIM
    0
    0
    Yanıtla
  • Nabi Şavata (6 yıl önce)
    Ayrıca Eren ve Murat Yıldırım'ın bu kadro şartlarında takıma faydalı olduğunu düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Nabi Şavata (6 yıl önce)
    Bak Erol hocam gerçekleri görmen lazım. Topa basamıyoruz, kendimize güvenimiz yok. Gereksiz transferler yapılmış, faydalı olanlarda var. Orta sahamız topa basamıyor. Baskı yapamıyor, devamlı baskı yiyoruz. Forvet hattımız, Adem hariç, sağlam oynamıyor, tok kovalamıyoruz. Forvetimiz adam kovalamıyor, bunları gayet iyi bildiğine Emin'im. Tabii bu sizin suçunuz değil. Önmeli olan bu kadro ile bu açıklarımızı nasıl kapatacağız. Yoksa ilerki günlerde hep beraber üzüleceğiz. İnşallah yanılmış olabilirim. Her şey EVKURYENİMALTYASPORUMUZ İÇİN, Hedef ligde bu sene tutunabilmek, saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Göksun (6 yıl önce)
    Erman Toroğlu, Malatyanin bu kadro ve oyunla küme düşeceğini ifade etti. Ama adamlar iki haftada bir Antalyaya kamp diye tatile gidiyor. Beş yildizli otelde kalıyorlar. Yilmaz Vural bir demecinde " futboldan anlamayan adamlar başkanlık yapıyor, hoca diye yardimci antrenörü Super Ligde hoca yapiyor." diyerek Malatyaya göndermede bulundu. Başka tvlerdeki yorumlara da baktim. Hepsi Malatyanin küme dusebilecegini ifade ediyor. Ama ne hikmetse Ahmet Cakir, sürekli Adili kolluyor. Kulübün bu halde olmasinin tek sorumlusu belediye baskani. Sebebi acik. Adil gibi bir kukla bulamaz. Ayrıca Burak Cakir denilen sahip, Ahmet Cakirin neyi oluyor? Kimdir, nedir? Birisi bunu aciklasin.
    0
    0
    Yanıtla
  • evro (6 yıl önce)
    Erol hoca takımı eleştiriyorsun ama sen önce kurduğun kadro ne yapar ona bak kendini eleştir. iş yapamayacak adamı oynat sonrada adamı beğenme. kaç haftadır form grafiği iyi eren yok herkesin kabullendiği maça girince akıl dolu paslar atan barazite yok. bu adamları niye oynatmıyorsun. diğer taraftan aykut kocamanın tek pas oynattığını bilmiyorsan burdan öğren.sende bunu bilseydin dün buna göre taktik belirlerdin
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram akdemir (6 yıl önce)
    Bizim çocuklara çiğköfte yetişseydi maçın sonucu farklı olurdu. Baktım futbolcular sahada çiğköfte dürümünü bekliyorlar.Ozan ve Hasan Ali, bakıyor sağ ve sol mevkiler koridor gibi, atarlar tabi. Beyler..Sporseverler...Var mı Süper ligde göğüs reklamına çiğköfte reklamı alan bir takım.Takımın kalitesi göğsündeki reklamla anlatıyor herşeyi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Derdekan (6 yıl önce)
    Futbol hayatları bitsin diye tüm yurdun beklediği 2 kişiden gol yiyip ömürlerini uzattiniz. Bari Soldadodan yiyeydiniz, Ozan-Hasan Ali ne arkadaş ? Başımıza taş yağacak, küme dussek kimse yadirgamaz çünkü Ozandan gol yedik. Hasan Ali 2 sene sonra gol attı, keşke şaka olsaydı çünkü hiç komik değil !
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Iyi.uykular.hoca.malatya..deneme.tahtasi.deyil
    0
    0
    Yanıtla
  • Beydağı (6 yıl önce)
    Aykut Kocaman: içerde misin evlaaaattt? Erol Bulut: İçerdeyim kebabciiii! Gibi bir fotoğraf olmuş
    0
    0
    Yanıtla