SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Yarının Yaralısı!..

A- A+ PAYLAŞ

26 Ağustos 2007 tarihinde Malatya İnönü Stadı’nda seyircisiz oynanan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçıyla sezonu açan Malatyaspor, 16 Aralık 2007’de yine sahasında oynayıp 3-2 kazandığı Elazığspor maçıyla ilk yarıyı kapattı.

Malatyaspor, oynadığı 17 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. 21 gol atıp, 22 gol yedi ve 20 puan toplayabildi. Malatyaspor, evinde yaptığı 9 maçın 5’ini kazandı, 1 maç berabere bitti, 3 maçta yenildi, 14 gol attı, 9 gol yedi ve 16 puan topladı. Deplasmanda başarısız bir görüntü çizen Malatyaspor, sadece Mardinspor’u yenip, Antalyaspor’dan 1 puan (toplam 4 puan) çıkarabildi. Dış sahada oynadığı 8 maçın 6’sını kaybeden Malatyaspor, 7 gol atıp, 13 gol yedi.

İlk yarının önemli bir bölümünde yönetim sorunları yaşayan Malatyaspor, bu nedenle taraftarlarının beklediği sonuçları alamadı. İlhan Kavuk ve ekibinin işbaşına gelmesiyle idari ve sportif anlamda toparlanma sürecine giren Malatyaspor, TFF 1. Ligin ikinci yarısına umutla bakıyor.

ALINAN SONUÇLAR..
Malatyaspor-Gaziantep BŞB: 2-0
Mardinspor – Malatyaspor 1-4
Antalyaspor-Malatyaspor: 2-2
Malatyaspor-Eskişehirspor: 2-1
Kartalspor-Malatyaspor: 1-0
Malatyaspor-Giresunspor: 0-1
Altay-Malatyaspor: 1-0
Malatyaspor-Sakaryaspor: 1-2
Diyarbakırspor-Malatyaspor: 2-0
Malatyaspor-İstanbulspor: 4-0
Samsunspor-Malatyaspor: 2-0
Malatyaspor-Kayseri Erciyesspor: 0-3
Kocaelispor-Malatyaspor: 3-1
Malatyaspor-Orduspor: 2-0
Karşıyaka-Malatyaspor: 1-0
Malatyaspor-Boluspor: 0-0
Malatyaspor-Elazığspor: 3-2

Malatyaspor, en farklı galibiyetini 4-0’lık sonuçla İstanbulspor’dan aldı. Bu maç skoruyla değil ama maç öncesi yaşananlarla, Malatyaspor’un tarihinde “acı bir ilk” olarak yerini aldı. Lisans çıkarılamadığı için sahaya çıkaracak 9 oyuncu bulmakta zorlanan Malatyaspor, son anda yapılan girişimlerle maça 11 kişi+2 yedekle çıktı ve maçtan 4-0 galip ayrıldı. İstanbulspor Teknik Direktörü Naci Şensoy, maç sonu yaptığı değerlendirme bu galibiyeti “Çanakkale Ruhu” ile eşdeğer tutmuştu.

Malatyaspor en ağır yenilgiyi ise sahasında Kayseri Erciyesspor’dan aldı. Yaşanan sıkıntılar o safhaya ulaşmıştı ki, Haşim Karadağ yönetiminin “duman ettiği” Malatyaspor kış ortası oynanan maça yazlık formayla çıkmış, kaptan Taner Demirbaş yaptığı açıklamada “Bu ayıp Malatya’ya yeter” demişti.

EN GOLCÜ TANER
İlk yarıda Malatyaspor’un en golcü ismi kaptan Taner Demirbaş oldu. Taner, atılan 21 golün 11’ine, yani yarısından fazlasına, imza attı. Fırsatçılığı, hava toplarındaki hakimiyeti, son vuruş becerisi ve teknik becerisiyle Malatyaspor’un 1980li yıllardaki efsane golcüsü-kaptanı Oktay Çevik’i andıran Taner, Malatyaspor’un tarihi boyunca yaşadığı en ağır kriz döneminde Malatya’yı terk etmeyip takımının başında kalarak “gerçek bir kaptan” görüntüsü çizdi, sarı-kırmızılı taraftarların gönlünde taht kurdu.

Serdar Samatyalı ve Ramazan Kahya 2 gol attı. Mehmet Deliorman, Mahmut Acar, Turgay Koyuncu, Mustafa Sert ve Serkan Dökme 1’er gol kaydetti. 1 golü ise Antalyasporlu Şenol kendi kalesine attı.

KARTLAR
Malatyaspor oyuncuları ilk yarıda 4 kırmızı, 35 sarı kart gördü. Mahmut Acar, Hakan Söyler, Atilla Birlik ve Ulaç Çağlayan kırmızı kart gören isimler oldu. Ulaç Çağlayan, Erciyes maçının devre arasında bir seyirciyle girdiği polemik sonrası oyundan atılmış, ardından o dönem işbaşında bulunan Kayyum Heyeti tarafından süresiz kadro dışı bırakılmıştı.

Sarı kartların dağılımı şöyle:

Serdar Samatyalı 5,
Atilla Birlik ve Güngör Tuğcu 4,
Taner Demirbaş 3,
Mehmet Budak 3,
Emre Efe, Hakan Söyler ve Hasan Engin Ekler 2,
Mahmut Acar, Emre Aktaş, Mehmet Deliorman, Olcay Çınar, Ahmet Yıldırım, Turgay Koyuncu, Emrah Tuncel, Mustafa Sert, M. Alper Akıcı ve Zafer Demiray 1’er sarı kart.

Bu oyunculardan Serdar Samatyalı Kayseri Erciyes, Atilla Birlik Elazığspor, Güngör Tuğcu Karşıyaka maçlarında yer alamadı. Taner ve Mehmet Budak ikinci yarıya kart sınırında başlayacak.

PUAN DURUMU..
İlk yarı sonu itibarıyla TFF 1. Liginde puan sıralaması şöyle:

Takım O P
1.SAKARYASPOR A.Ş. 17 32
2.ANTALYASPOR A.Ş. 17 31
3.KARTALSPOR 17 31
4.ESKİŞEHİRSPOR 17 30
5.KOCAELİSPOR 17 30
6.DİYARBAKIRSPOR 17 27
7.ORDUSPOR 17 26
8.KAYSERİ ERCİYESSPOR 17 26
9.BOLUSPOR 17 25
10.KARŞIYAKA 17 24
11.SAMSUNSPOR 17 23
12.ALTAY 17 20
13.MALATYASPOR 17 20
14.GAZİANTEP B.Ş. BLD.SPOR 17 19
15.GİRESUNSPOR 17 19
16.ELAZIĞSPOR 17 15
17.MARDİNSPOR 17 11
18.İSTANBULSPOR(MARMARA A.Ş) 17 10

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız