SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Yarıya Golsüz Veda: 0-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, mutlak galibiyet hedefiyle çıktığı ilk yarının son maçında Kocaelispor'la 0-0 berabere kalarak, 1 puana razı oldu ve ligin ilk yarısını 31 puanla tamamladı. D Spor Kanalı'nın naklen yayınladığı karşılaşmada, İnönü Stadı'nın soğuk zeminden etkilenen ve kayganlaşan çim zeminindeki bu durumun, sık sık kayarak kontrolu kaybeden Malatyasporlu futbolcuları etkilediği gözlendi. Karşılaşmada konuk takımın kalesini, sezon başında Malatyaspor'un 150 milyar liraya sattığı 3. kalecisi Taylan Aydoğan korudu. Maratanda bir grubun, polisin çete operasyonu sonucu tutuklanan taraftar derneği başkanı için tezahürat yaptığı duyuldu. Yaklaşık 6 bin civarında futbolseverin izlediği karşılaşmayla ilgili D Spor Kanalı'nın maç sonu istatistiklerine göre; Malatyaspor'un topla oynama oranı yüzde 62, rakibinki yüzde 38'di. Malatyaspor rakip kaleye 7 isabetli şut gönderirken, konuk takımın isabetli şut sayısı 3'tü. Malatyaspor'un kaleye attığı toplam şut sayısı 21, rakip takımın şut sayısı ise 12 olarak istatistiklere yansıdı. Malatyaspor, maçta 6 korner kullanırken, rakip 2 korner atışı kullandı.

STAD: İnönü

HAKEMLER: Zafer Önder İpek, Hüseyin Fidan, Yaşar Kemal Uğurlu, 4. Hakem Nihat Akman,

MALATYASPOR: Şenol, Recep, Serdar Samatyalı, Ramazan, Taner, Senkerik (Dk.72 Mehmet Albayrak), Ulaç (Dk. 82 İlhan), Johanson, Hakan Söyler (Dk. 46 Atilla), Mehmet Budak, Serkan Bensol,

YEDEKLER: Yk. Bora, İlhan, Atilla, Mehmet Albayrak, Turgay, Serdal, Eray,

KOCAELİSPOR: Taylan, Özgür Vurur, Koray, Muhammet, Ersin, Cihan, Haydar (Dk. 84 Burhan), Serhat, Bülent, Özgür Karakaya, Mehmet Akdemir (Dk. 89 Umut),

YEDEKLER: Yk. Kaya, Burhan, İlker, Erhan, Umut, Uğur, Oktay

SARI KARTLAR. Serdar ve Johanson (Malatyaspor), Koray (Kocaelispor)

2. dakikada Kocaeli sağdan atak geliştirdi. Haydar ortaladı, cezaalanı önüne kadar gelen Taner topu kornere çıkardı. Kornerden gelen topu defans güçlükle uzaklaştırdı.

5. dakikada Senkerik sağdan ortaladı. Kaleciyle karşı karşıya olan Hakan Söyler'in kafa şutu oldukça yumuşaktı, kaleci rahatlıkla aldı.

7. dakikada Haydar'ın sağ çaprazdan attığı sert şut, Ramazan'ın kafası üzerinden aşıp köşeden kaleye yöneldi. Şenol son anda müdahale ederek gole izin vermedi.

10. dakikada Senkerik'in sağdan ortaladığı topa defans ayak koydu, kornerden sonuç yok.

17. dakikada Senkerik cezaalanına girerken, Muhammet'in arkadan yüklenmesiyle kendini yerde buldu. Hakem oyunu devam ettirdi.

21. dakikada Serdar Samatyalı rakibinden topu kaptı, hakem faul düdüğü çaldı, ancak oyunu sürdüren ve topu filelere gönderen Samatyalı'ya hakem sarı kart gösterdi.

28. dakikada Malatyaspor'un kullandığı serbest atıştan gelen topa açılarak müdahale eden kalecinin vuruşunda Serdar Samatyalı topla buluştu. Kaleye 25 metre mesafeden aşırtma bir vuruş yaptı. Defans kornere çeldi. Serkan Bensol'un kullandığı kornerden gelen topa Senkerik vurdu, kaleci ve defans çizgi üzerinden uzaklaştırdı.

30. dakikada Hakan Söyler, orta sahadan uzun bir pas çıkardı. Defansın arkasına sarkan Taner, cezaalanına girerken ayağının ucuyla dokunabildi, kaleci rahatlıkla aldı ve gole izin vermedi.

37. dakikada gelişen Kocaeli kontraatağında Serhat soldan ortaladı. Mehmet Akdemir defansın arkasına sarktı. Kafaya yükseldi, ancak omuzuyla dokununca, top auta çıktı.

Hakem oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

45+1'de Kocaelispor kontraatağında Malatyaspor 4'e 2 yakalandı. Soldan Özgür Karakaya'nın ortaladığı topla cezaalanı sağ çaprazında buluşan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Haydar'ın vuruşu yandan auta çıktı.

İlk yarı 0-0 kapandı.

46. dakikada gelişen Malatya atağında, Serdar Samatyalı cezaalanı dışından 6 pasa doğru süper bir pas çıkardı. Senkerik hamle etti, ondan önce defans ayak koydu, kornere gönderdi. Gelen topu kaleci elinden kaçırdı, karambolda top ayaklarda ve kafalarda dolaşırken, hakem en son Kocaelili Bülent'e faul yapıldığı gerekçesiyle oyunu durdurdu ve Kocaeli'ni rahatlattı.

53. dakikada Johanson'un uzaktan sert şutu üstten aut.

54. dakikada bu kez sol çaprazdan Serdar Kocaeli kalesini yokladı. Uzaktan sert şutunu, son anda müdahale eden kaleci kornere çeldi. Sonuç yok.

57. dakikada geriden çıkarılan topa hamle yapan Taner'i, kaleye 20 metre mesafede faulle durdurdu. Serbest vuruşa hükmeden hakem, Koray'a da sarı kart gösterdi. Atışı Serdar kullandı, defanstan döndü.

60. dakikada Ulaç, cezaalanı yakınında faulle durduruldu. Sağdan kazanılan serbest atışı Serdar kullandı. Kaleci Taylan son anda topu yumrukladı ve gole izin vermedi.

73. dakikada Mehmet Albayrak, soldan topu sürdü, uzaktan şutunu attı. Aut.

74. dakikada Kocaeli kontraatağa çıktı. Serhat soldan ortaladı, defansı aşan topla buluşan Haydar vurdu, Recep ayak koydu ve önemli bir tehlikeyi bertaraf etti.

87. dakikada Atilla soldan topu sürdü, korner noktasına yakın yerden ortaladı. Uzak direkte topa yükselen İlhan'ın kafa şutu isabetsiz ve aut.

88. dakikada İlhan'la Bülent'in korner noktasındaki mücadelesinde top dışarı çıktı. Hakem korner kararı verdi. Atışı Serkan Bensol kullandı. Gelen topla en son buluşan Atilla, çaprazdan vurdu. Top yan filelerde kaldı.

4. Hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı gösterdi.

Karşılaşma 0-0 bitti.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız