SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Yatırım Bahri'ye"

0
Güncellendi - 2017-08-14 19:45:53
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(MASKİ) Genel Müdürlüğü kredi sözleşmesi imzaladığı Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) temsilcilerini MASKİ Hizmet binasında ağırladı. MASKİ Genel Müdürü Türkiye Ofisi Başkanı Ms Mayumi Endoh, Tokyo’dan ziyaret için gelen JICA Türkiye Ofisi Ms. Satoe Sawada, JICA Merkez Mr. Yuji Shınohara, JICA kapsamında ilk yatırım olan Bahri Mahallesinde başlayan içmesuyu ve kanalizasyon altyapı çalışmaları yerinde inceledi.

"Malatya JICA Kredisinden Yararlanan İkinci İl"

JICA yetkilileri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti. Yapılan projelerin Türkiye’de örnek alınacak kalitede olduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediyesini ve MASKİ Genel Müdürlüğünü yaptıkları altyapı yatırımlarından dolayı tebrik eden JICA Türkiye Ofisi Başkanı Ms Mayumi Endoh: " Belediyelerin içme suyu, kanalizasyon ve atıksu arıtma tesislerinin geliştirilmesi için finansal destek sağlıyoruz. Diyarbakır, Urfa, Hatay, Gaziantep ve Mardin’de incelemeler yaptık. Malatya bu noktada projelerini kısa zamanda hazırlayıp hayata geçiren, güçlü yatırımlarla altyapı ağını güçlendiren ve birlikte çalışma imkânı bulduğumuz ikinci şehir. Su kaynakları açısından şanslı bir şehir olan Malatya’da altyapıya verilen önem göz ardı edilemez. Ortak çalışma imkânı bulduğumuz için çok şanslıyız. " dedi.

“JICA Kapsamında İlk Yatırım Bahri’ye Yapıldı ”

Malatya genelinde içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı çalışmaları için yatırımlar yapan MASKİ Genel Müdürlüğü JICA ile yaptığı anlaşma sonucunda yatırımlarına devam ediyor. Genel Müdür Dr. Özgür Özdemir, “5,7 milyon TL maliyetinde 20 km İçmesuyu hattı ve 27 km kanalizasyon hattı çalışması, 400 adet abone bağlantısı 1 adet su deposu, 2 adet debimetre vana odası çalışmasının yanı sıra 669 adet muayene bacası, 400 adet parsel bacası ve 1adet fosseptik çalışmalarımıza başladık. Malatya’nın sağlam altyapıya kavuşması için gerekli çalışmaları yapıyor her türlü imkânı değerlendiriyoruz. Bahri’de ve Malatya genelinde çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • mehmet yalçın (6 yıl önce)
    arapgir'de insanlar banyo yapacak, abdest alacak su bulamıyor. şebekeler delik deşik. geçen yıl Ahmet Çakır bey arapgir'e 17 milyonluk altyapı yatırım yapılacak diye afiş asmıştı boy boy nol du bu söz. bütün ilçelere içme suyu yatırımı yapılıyor ama arapgir yüzde 70 destek veriyor iktidara sonuç seçim bitiyor siz üvey evlatsınız muamelesi yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla