SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Yer Ailedir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:35:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, "Birbirini Anlamayan Aile" temasıyla 'Dramalı Aile Eğitimi' verileceği bildirildi. 

Özel Malatya Bilim İlkokulu ile Ortaokulu Müdürü Ali Seydi Yılmaz ve okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma (PDR) Birimi Sorumlusu Ferat Dalaman, "Dramalı Aile Eğitimi" ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Okul müdürü Yılmaz, "Özel Malatya Bilim İlkokulu ve Ortaokulu olarak her yıl yaptığımız aile eğitimi çalışmalarımızı bu yıl drama ile desteklemek istedik. Dramalı aile eğitimimizin, ebeveynlere önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. 'Anne-Baba Okulu' çalışmalarımıza bütün Malatya velileri de katılabilirler" dedi.

PDR Birimi Sorumlusu Dalaman da, "Çocuk gelişimi ve eğitiminde var olan tüm bilimsel çalışmalar göstermektedir ki, anne-baba faktörü temel belirleyicidir. İnsan sosyal bir varlıktır ve sosyalliğin ilk kazanıldığı yer de ailedir. Aile derken şüphesiz öncelikli unsur, anne ve babadır. Dolayısıyla ailenin temel unsuru olan anne ve babanın niteliksel durumu çocuğun gelişimsel niteliğinin de temel belirleyicisi olacaktır. O halde ebeveynlerin tutum ve düşünce biçimlerinin günümüzün dünya gerçekliğinde çok dikkatlice şekillendirilmesi gerekmektedir. Her ailenin göz bebeği olan çocuklarımızın gerek akademik, gerekse psiko-sosyal anlamda en iyi biçimde gelişmesi önceliğinden hareketle, ilk hafta aile içi iletişim konusu ele alınacaktır. 'Birbirini Anlamayan Aile' temasıyla 17 Kasım Cumartesi günü başlayacağımız seminerlerimizi, aylık periyotlarla devam ettireceğiz" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız