SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Yerli Tanksavar Füzesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:01:31
İlk Yerli Tanksavar Füzesi
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin ilk yerli tasarım tanksavar füzesi UMTAS, test atışlarında 5 kilometre uzaklıktaki hedefi tam isabetle vurarak dosta düşmana göz dağı verdi.

ROKETSAN tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli tasarım tanksavar füzesi UMTAS, test atışlarında tam isabet kaydetti.

Aktif lazer güdümlü füzesi CİRİT'i, geçtiğimiz ay Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) satmak için anlaşma imzalayan ROKETSAN, milli imkanlarla geliştirdiği uzun menzilli tanksavar füzesi UMTAS'ta da sona yaklaşıyor.

Helikopterlerden kullanılmak üzere geliştirilen UMTAS, ana muharebe tanklarına karşı etkili ve rakip tanksavar sistemlerine üstünlük sağlayan birçok özelliğe sahip bir  füze sistemi. Hassas güdüm kontrol sistemine dayanan kullanım konsepti ile UMTAS, kullanıcıya gece/gündüz ve kötü hava koşullarında hedefe kilitleme, hedef üzerinde vuruş noktası seçimi gibi imkanlar sunuyor. Füze, sahip olduğu yüksek performanslı harp başlığı sayesinde ileri teknoloji tank zırhlarına ve beton koruganlara karşı etkili olacak. 

Proje kapsamında şu ana kadar Balistik Test Füzesi ve Kontrollü Test Füzesi atış faaliyetleri gerçekleştirildi ve alt sistem tasarım doğrulama çalışmaları tamamlandı. Helikopterden emniyetli ayrılma testleri kapsamında Balistik Test Füzesi atışları da yapıldı. İlk güdümlü test füzesi atışlarında ise 5 kilometre mesafede yer alan hedef başarıyla vuruldu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız