SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlkelerinden Vazgeçerlerse Olur'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:34:45
'İlkelerinden Vazgeçerlerse Olur'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Kim ülke menfaati için ilkelerinden vazgeçecekse biz onunla koalisyon kurmaya hazırız” dedi. 

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, teşekkür ve istişare ziyaretlerine devam ediyor. Sandıktan çıkan mesajı çeşitli sivil toplum örgütleri ile değerlendirmek için ziyaretlerde bulunan Şahin’in son durağı İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi oldu. Şahin'i dernek binasında Cemiyet Başkanı Mustafa Özkan ve dernek üyeleri karşıladı. İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şube Başkanı Mustafa Özkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın vekilimizin cemiyetimize yapmış olduğu bu ziyaret ilk değil, kendisi sivil toplumla iç içe, sivil topluma kıymet veren ve bunu gösteren, sivil toplumun sorunlarıyla ilgilenen bir kişi. Bu anlamda zaman zaman cemiyetimize de ziyaretler yapıyor, ben bizi bir kez daha ziyaret etiği için kendisine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kendilerini ağırladıkları için şube başkanına ve cemiyet üyelerine teşekkür eden Şahin ise, kendisinin cemiyetin Malatya şubesinin kurucularından olduğunu belirterek, “İlim Yayma Cemiyeti 1940’lı yıllardan itibaren Türkiye’de şekillenmeye, yer etmeye başlayan köklü kuruluşlarımızdan birisi. İlim Yayma Cemiyeti nitelikli insan yetiştirme noktasında ciddi gayretleri olan bir sivil toplum örgütümüz. Ben bugüne kadar bu kuruluşta emeği geçen hakkın rahmetine kavuşanlara Allah'tan rahmet, hayatta kalanlara da hayırlı ömürler, hayırlı hizmetler yapmalarını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaretlerine seçim sonrası da devam ettiğini hatırlatan Şahin, “Seçimlerden önce gezmiş olduğumuz bütün kesimleri seçimlerden sonra da bir vefa borcu olarak hem hasbıhal etmek için hem de bugüne kadar bu uğurda beraber mücadele ettiğimiz kardeşlerimizle istişare etmek için kendilerini ziyaret ettik, Allah kendilerinden razı olsun” dedi.

7 Haziran seçimlerinin sonucuna da değinen Şahin, seçimlerin bir mesaj olduğunu belirterek, “Bu mesajı başta iktidar partisi olmak üzere diğer bütün partiler de iyi okumalı. Bizde sandıktan çıkan milli iradenin mesajını iyi okumak, ufkumuzu açmak ve istişarelerde bulunmak için sivil toplum örgütlerimize başvuruyoruz” ifadelerini kullandı. 

7 Haziran seçimlerinde AKP’nin oy kaybettiğini ifade eden Şahin, “Bu seçimlerde yüzde 50'ye yakın olan oy oranımızın yaklaşık yüzde 9'unu vatandaşımız bizden geri aldı ve iktidar yetkisini diğer partilere dağıttı. Sahaya indiğimizde vatandaşlarımız 'biz size bir uyarıda bulunmak istemiştik, ama elimiz kırılsaydı da bu uyarıda bulunmasaydık' diyor. Vatandaşlarda böyle bir algı oluşturulmuş ama elin terazisi yok, maalesef geldiğimiz tabloda 262 milletvekili ile iktidarı oluşturamadık ama yine Türkiye’de çözümün adresi AK Parti’dir. Aldığımız oy şu anda muhalefette bulunan en yakın iki partinin aldığı toplam oydan daha fazla” dedi. 

Seçim öncesinde diğer üç partinin birleştiğini belirten Şahin, “Bu seçim öncesinde diğer üç partinin ortaya koydukları argümanlarla birbirinden farklarının olmadığını gördük. MHP’nin milliyetçi, muhafazakar olduğunu iddia etmesine rağmen HDP’yle nasıl bir araya geldiğini biz o gün gördük. CHP’de bunlarla beraberdi bunların birde üst akılı Pensilvanya bunlarla beraberdi yani bunların seçim öncesinde bir birliktelikleri zaten vardı ama ben seçimden sonra da bu birlikteliklerini devam ettirmelerini beklerdim. Maalesef seçim öncesi birbirlerine gösterdikleri tevazuyu bugün koalisyon kurma noktasında birbirlerine göstermiyorlar” diye konuştu. 

Seçim öncesinde diğer partilerin AKP’ye karşı ağır bir dil kullandığını ifade eden Milletvekili Şahin, “Biz bu seçimde yedi düvele karşı mücadele verdik ama Allah’a hamdolsun bu güne kadar hiçbir siyasi partiye nasip olmayan desteği milletimiz yine bize verdi. Bu konuda milletimize minnettarız” diye konuştu.

AKP’nin erken seçimden yana olmadığını ifade eden Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Biz bu ülkeyi bir seçimden çıkartıp hemen ikinci bir seçime sokmanın pek hayra alamet olamayacağını biliyoruz. Koalisyon açısından da bizim şartlarımızı kabul edeceklerse, ülkenin menfaati için kendi ilkelerinden vazgeçeceklerse biz herkesle koalisyon kurmaya hazırız. Muhalefet liderleri koalisyon için ilk etapta belki AK Parti'ye sıcak bakmadılar ama bugün geldiğimiz noktada o dili değiştirmeye çalıştıklarını gördük.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız