SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlki Bu Yıl, Malatya Sonra..

A- A+ PAYLAŞ

Bilkent Üniversitesi’nin Erzurum, Malatya, Şanlıurfa ve Van’da kurulması planladığı eğitim bilimleri enstitüsünün ilkini bu yıl eğitime açıyor. Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, her okula kuruluş masrafı olarak 48 milyon dolar harcanması planlandığını ve yılda 6 milyon dolar destek sağlanacağını söyledi.

Prof. Dr. Ali Doğramacı, Eğitim Bilimleri Enstitüsü adıyla kurulan kampüs bünyesinde yer alan Özel Erzurum Bilkent Lisesi’nde uluslararası bakalorya programları ve İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nin IGCSE müfredatıyla eğitim verileceğini vurguladı. Doğramacı, okulda ayrıca çok sesli müzik eğitimi imkanı sunulacağını da belirti. Prof. Dr. Ali Doğramacı, "48 milyon dolara mal olan bu okulun Erzurum’da yatırım yapmayı düşünen sanayicilerin şehre gönderecek yönetici bulmalarında yaşadığı sorunu da ortadan kaldıracağını düşünüyoruz. Ayrıca, Erzurum’a görevli gelmesi gereken ailelerin çocuklarının eğitimi için İstanbul gibi büyük şehirlerde kalmak istemesini de bir ölçüde engelleyecektir" diye konuştu.

SON BAŞVURULAR:

Erzurum’da kurulan liseye bu yıl ilk kez 70’i burslu, 30’u ücretli olmak üzere 100 öğrenci kabul edilecek. Not ortalaması 4 ve üstü olan öğrencilerin sınava kabul edileceği okulun yıllık eğitim ücreti 11 bin YTL. İlk etapta bu öğrenciler lise hazırlık sınıfında İngilizce eğitimi görecek, ikinci sınıfta Cambridge Üniversitesi’nin uluslararası genel orta öğretim sınavlarına girecek. Bu sınavı geçemeyen öğrenciler lise 3’e geçemeyecek. Okula başvuru için bugün son gün. Erzurum’da ilki açılan Bilkent Lisesi’ne yatılı öğrenci alınmayacak. Prof. Doğramacı, "Okula kabul edilen öğrencinin anne veya babasının en az birisinin o il merkezinde yaşaması toplumsal eğitim planının bir parçası" diye konuştu.

ÖĞRETMENLERİN ÇOĞU BİLKENT’TEN:

İyi bir eğitim için en önemli unsurun iyi yetişmiş nitelikli öğretmenler olduğunu söyleyen Prof. Doğramacı, Bilkent’in 2002 yılından bu yana öğretmen yetiştirdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: "Önce Erzurum’da, daha sonra Malatya, Şanlı Urfa ve Van’da kurulacak eğitim kampüslerinde bu yetiştirme programlarıyla yetiştirilen öğretmenlerimiz de lisede görev aldı. Öğretmenlere Doğu’da çok iyi koşullar ve lojman imkanı sunduklarını belirten Prof. Doğramacı, "Bu illerde kurulacak her kampüs küçük bir Bilkent olacak. Her kampüste Eğitim Bilimleri Enstitüleri yer alacak böylece isteyen öğretmenler mastır ve doktora yapabilecekler" dedi.

Bilkent için Meclis’ten özel kanun çıktı

Prof. Dr. Ali Doğramacı, TBMM’de geçen yıl kabul edilen 5526 sayılı Kanunla Bilkent Üniversitesi’ne Erzurum, Malatya, Van ve Şanlıurfa illerinde eğitim bilimleri enstitüleri açma izni verildiğini hatırlatarak, şunları söyledi: "Erzurum’dan sonra üç ilimizde daha uluslararası kalite ve standartta eğitim vermesi planlanan ilköğretim ve ortaöğretim okulları açılacak. Eğitim bilimleri enstitüleri bu okulları laboratuvar okulları olarak kullanacak. Maliyetimizin dörte birini devlet karşılıyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız