SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlklerin Fakültesiyiz'

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl birinci sınıf öğrencilerini Gazi Üniversitesi'nde okutan İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2010-2011 eğitim yılına törenle başlattı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törene 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdülkadir Gündem, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ile öğrenciler ve veliler katıldılar.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen,"Modern bir binamız var. Engelli hasta diş tedavi servisimiz var. 36 tane dış ünitesi var, 18 tane öğretim üyemiz var, 3 tane dersliğimiz var. Fakültemiz hizmetinin 9. ayında fakültemiz ilklerin fakültesi olmuştur. Fakültemiz tüm anabilim dallarında eksiksiz olarak hizmete başlayan ilk diş hekimliği fakültemizdir. Fakültemiz, açıldığı ilk 6. ayında engelli hastalar diş tedavi merkezini kuran ilk diş hekimliği fakültesidir. Fakültemiz kağıt kullanılmayan tüm film ve dosyaları dijital ortamda kullanılan ilk diş hekimliği fakültesidir" dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, "Üniversite olarak, önce yaşadığımız toplumun ihtiyaçlarına cevap vereceğiz. Hizmet kalitesini arttıracağız. 2001 yılında kuruluşuna karar verilen diş hekimliği fakültesini yaklaşık 1 yıl içinde birinci sınıfını Gazi Üniversitesi'nde okutup, dış ünitelerimizi kurarak, filmin dosyanın olmadığı her şeyin elektronik ortamda hal edildiği bir hizmet ile bölge insanımıza hizmet veriyoruz. Bu fakültede okuyacak olan öğrencilerimiz çok şanslı" dedi.

Törende, Diş Hekimliği Fakültesi 2. Sınıf öğrencileri arasında en başarılı olan Saadet Yılmaz ile, fakülteye bu yıl en yüksek puanla kayıt yaptıran Gülbahar Şahin'e altın hediyeleri verildi. Başarılı öğrenciye ödülünü 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu verdi.

Rektör Çelik, "Artık üniversitemizdeki fakültelere en yüksek puanla kayıt yaptıran öğrencilerimize ders yılı başında altın hediye edeceğiz. Bu geleneği de Ünsal hocamız başlatmış oldu" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız