SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlköğretim Haftası Kutlanıyor

0
Güncellendi - 2016-09-20 02:32:08
İlköğretim Haftası Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da İlköğretim Haftası kutlanıyor.

Özel İdare İlkokulu’nda düzenlenen kutlama programına Vali Yardımcısı Miktat Alan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Battalgazi İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, idareciler, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Kutlama programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya’da 2016-2017 eğitim-öğretim yılının 170 bin öğrenci, 6 bin 500 derslik ve 12 bin 500 öğretmenle başlattığını kaydetti.

Türkiye geneliyle birlikte Malatya’da bütün okullarda 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı ülkedeki direnişi resimleriyle birlikte bütün okullar işleyeceklerini anlatan Tatlı, “Sergilerle, video gösterileriyle ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilmiş olan kitapçık ve broşürlerle demokrasinin bayrağının yükseltildiği 15 Temmuz’u, geleceğimizi güvencesi olan çocuklarımıza anlatacağız. Bu vesileyle 15 Temmuz’da demokrasi ve milli irade adına sokağa çıkan, hayatlarını tankların önüne seren, bu uğurda şehit olan aziz şehitlerimize rahmet, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Bizler, geleceğin mimarları olan muarif teşkilatı 15 Temmuz ruhunu, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkacak genç nesiller yetiştireceğimize söz veriyoruz” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Miktat Alan ise bilginin çeşitlendiği, kolay ulaşılır hale geldiği hızla gelişen ve değişen bir dünya olduğunu belirterek, teknoloji ve iletişimin hızına uyum sağlamak ve olumsuzluklardan uzak kalabilmek için iyi bir eğitim almanın şart olduğuna dikkat çekti.

Alan, okul-aile işbirliğinin teknolojinin nimetleriyle birleştirildiğinde, öğrencilerin de gayretli çalışmalarıyla gelişen dünyaya ayak uydurmanın çok daha kolay olacağını ifade etti.

Okulların hayatın küçük bir kopyası olduğunu dile getiren Alan, şunları söyledi: “Sevgili öğretmenler, sizler öğrencilerinizin model aldığı örnek şahsiyetlersiniz. Ahlak temelli bir eğitim binası tesis etmek ve böylelikle geleceğimizi teminat altına almak hususunda en önemli görev sizlere düşmektedir. Karşılaşacağınız sorunları sağduyu ve hoş görüyle çözüme ulaştırdığınızda öğrencilerinizin özgüveni tam, hedeflerini bilen kişiler olarak yetiştirdiğinizde milli hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğimizden şüphemiz yoktur.”

İlköğretim Haftası kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılıp, şiirlerin okunmasının ardından okulun dördüncü sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan öğrencilere çiçek takdim ederek, arkadaşlarını sınıflarına götürdü.

Kutlama programı, halk oyunları gösterinin ardından 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadeleyi anlatan resim sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ilköğretim2ilköğretim1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız