SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlkokul 1'den İtibaren Olmalı'

A- A+ PAYLAŞ

"Avrupa Birliğine Uyum Sürecinde Yabancı Dil Öğretimi" konulu araştırma sonuçlarına göre, yabancı dil dersinin ilköğretim birinci sınıftan itibaren verilmesi gerektiği bildirildi.

Malatya İnönü üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş ile Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hidayet Tok'un imzasını taşıyan "Avrupa Birliğine Uyum Sürecinde Yabancı Dil Öğretimi" konulu araştırmada yabancı dil eğitiminin ilköğretim birinci sınıftan itibaren verilmesi gerektiği belirtildi. Araştırmanın sonuç bölümünde, "Yabancı dil eğitim ve öğretimi, toplumda çok dilliliği yaşama geçirebilme bağlamında, öncelikli eğitim hedefleri arasında olmalıdır" denilerek şu talepler aktarıldı:

"Yabancı dil dersi ilköğretim birinci sınıftan itibaren verilmelidir. İlköğretim okullarında yabancı dil dersinin diğer derslere oranı yüzde 6 dır. Ancak AB ülkelerinde bu oran yüzde 10- yüzde 15 arasındadır. Dolaysıyla, yabancı dil dersinin haftalık ders saatinin artırılmalıdır. Yabancı dil öğretim programlarının geliştirilmesinde okullara yetki ve sorumluluk verilmelidir. Zorunlu eğitim içerisinde iki yabancı dilin öğretilmesi sağlanmalıdır. İlk ve ortaöğretimde belli okullarda öğretim tamamen yabancı dille yapılmalıdır."

Araştırma raporunda ayrıca, "Yabancı dil eğitim ve öğretim programlarında, öğrenci ve öğrenme merkezli eğitim esas alınmalı. Avrupa Dil Kriterleri yabancı dil eğitiminde esas olmalıdır. Okul öncesi eğitim aşamasında, yabancı dil farkındalığını geliştirme etkinlikleri haftalık ders programlarında yer almalıdır. Yabancı dil farkındalığı geliştirme etkinlikleri bir program çerçevesinde, yaş grubuna uygun hizmet öncesi veya hizmet içi eğitimi almış öğretmenler tarafından yapılmalıdır" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız