SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İlkokul Mezununa 4 Bin Dolara Ehliyet''

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Sürücü Kursları Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Akyıldız, Türkiye'de ilkokul mezunlarına ehliyet verilmemesi nedeniyle vatandaşların Bulgaristan, Azerbaycan, Suriye ve Kıbrıs'a gidip 4 bin dolar para vererek ehliyet aldığını ifade etti. Akyıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de bekleyen Trafik Kanunu'nun çıkması durumunda sorunun çözüleceğini bildirdi.

Çeşitli çalışmalarda bulunmak üzere Malatya'ya gelen Türkiye Sürücü Kursları Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Akyıldız, Trafik Kanunu'nun bir an önce çıkmasını istediklerini söyledi. Akyıldız, "Trafik Kanunu şu anda TBMM'de sırasını bekliyor. Yalnız, yasa çıktığı zaman ilkokul mezunları sürücü belgesi alabilecek. Fakat 16 aydır bu yasa bir türlü çıkmıyor. Eğer kanun Trafik Haftası'nda çıkarsa, çok anlamlı olacak. Kanun mağdur olan vatandaşlar ve sürücü kursları sahipleri için çok büyük önem taşıyor" dedi.

Türkiye'den ilkokul mezunlarının Bulgaristan'a, Azerbaycan'a, Kıbrıs'a, Suriye'ye gidip aldıkları sürücü belgelerini Türkiye'de değiştirdiklerini bildiren Akyıldız, "Şu anda ilkokul mezunları Türkiye'de sürücü belgesi alamıyor ama Bulgaristan, Azerbaycan, Kıbrıs ve Suriye gibi ülkelere gidip sürücü belgesi alarak, Türkiye'de değiştirebiliyorlar. Hukuki bir şey. Yasal olmayan hiç bir şey yok. Yurtdışından alınan sürücü belgeleri Türkiye'de değiştirilebiliyor. Yurtdışında ilkokul mezunları 4 bin dolar ücret ödeyip ehliyet alabilmektedir. Bu durum ülke ekonomisi için çok büyük bir zarar, Türkiye'deki sürücü kursları için büyük kayıptır" diye konuştu.

Trafik Yasası'nın çıkmaması için hiçbir sebep olmadığını kaydeden Akyıldız, "Yasanın Trafik Haftası'nda çıkmasını istiyoruz. Lütfen bu yasayı çıkartın, insanlar mağdur oluyor" diyerek Meclise çağrıda bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız