SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrenciler Hikaye Kitabı Yazdı

0
Güncellendi - 2016-06-11 19:22:00
Öğrenciler Hikaye Kitabı Yazdı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ilkokul 3. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Ali Berk Alaca, 6. sınıftı okuyan arkadaşları Dora Ulu ve Deniz Doğanşehin ile birlikte hikaye kitabı çıkarttı.

Küçük yaşlardan itibaren resim çizmeye merak salan Ali Berk ve iki okul arkadaşı, öğretmenlerinin de desteğiyle ‘Büyük Aile’ adlı bir hikaye kitabı hazırladı. Kitapta yer alan resimleri Ali Berk çizerken, kitabın çevirmenliğini Malatya TED Koleji 6. sınıf öğrencisi Dora Ulu, yazarlığını ise Deniz Doğanşehin üstlendi. Çocukların 4 ay önce çıkarmaya karar verdikleri hikaye kitabı için bugün Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde imza günü düzenlendi. İmza gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ali Berk Alaca’nın babası Nevzat Alaca, Ali Berk’in 3 yaşından itibaren resim çizmeye merak saldığını söyleyerek, “Biz bunu ilk başlarda normal olarak karşıladık ama daha sonra Ali Berk’in resim konusunda çok yetenekli olduğunu fark ettik ve ona gerekli eğitimi verdik. Ali Berk’in resme olan ilgisi her geçen gün arttı. 4 ay önce de öğretmenlerinin de desteğiyle böyle bir yola çıktılar. Öğretmenleri Ali’ye çok büyük emek verdi. Bundan sonraki süreçte bizler de ona yardımcı olmaya çalışacağız ve çocuğumuzu yetenekleri doğrultusunda yönlendireceğiz” diye konuştu.

Ali Berk’in annesi Hatice Alaca, oğlunun resme çok ilgili olduğunu ifade ederek, “Bazen onunla sabahladığımız oluyor, 4 ay boyunca zaten uyku yüzü görmedik desem yanlış olmaz. Bugün de o 4 ayın meyvesini aldık. Bundan dolayı çok mutlu ve gururluyum” dedi.

Çok heyecanlı olduğunu belirten Ali Berk ise, “3 yaşında dinozorlara ve hayvanlara olan sevgim başladı. Bu sevgim sonucunda da öğretmenlerimin desteği ve arkadaşlarımın katkısıyla 4 ay önce bu kitabı çıkarmaya karar verdik ve bugün de imza günü düzenliyoruz. Bunun için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Kitabın yazarlığını üstlenen TED Koleji 6. sınıf öğrencisi Deniz Doğanşahin, kitabın hazırlanmasında kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Kitabın çevirmenliğini yapan TED Koleji öğrencisi Dora Ulu da, İngilizce'ye olan merakından dolayı kitabın çevirmenliğini üstlendiğini, bu alanda kendisini geliştirmek istediğini söyledi.

Küçük yaşta hikaye kitabı çıkaran Ali Berk, önümüzdeki günlerde 2. hikaye kitabını çıkarmaya hazırlanıyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız